用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 怎樣由band 2 頭谷上band 1尾?
樓主: kalych
go

怎樣由band 2 頭谷上band 1尾?   [複製鏈接]

kirstyau 發表於 19-12-27 09:57

有冇關係唔清楚,我地呈分99962(音)3(視)

數學差1分等如9分,視藝音樂5分一跳,一差就差15/10分,你話重唔重要?家姐呈分視藝係95分

PTL_L 發表於 19-12-29 12:08
回覆 kirstyau 的帖子

我小朋友呈分科科A,但VA得B,校內成績表平均分得B,我都覺得好奇,我地學校都 ...

如果科科A係90,VA B係80,咁一定會拉落去的。89.9都係B。

YmOra 發表於 19-12-30 09:05
所以,該小學的B亦有可能仍然屬其他小學嘅A。估計區內的中學都已知一二。
...

最弊自行唔係只揀區內呢。他區唔一定知。

kirstyau 發表於 19-12-30 10:23
又甘講,不嬲呈分中英數常視音都知一分都不少。

但視藝可以做既野唔多,所有野係學校做,做之前又唔會通 ...

音樂都叫有得練丫。我哋學校考唱歌考樂器,盡練囉!最搞笑呈二定呈三考唱國歌,我download咗個純音樂,開大喇叭係咁練,人哋以為我做乜咁愛國日日唱國歌

kirstyau 發表於 19-12-30 10:30

有呀!一早開左考級歌

我哋老師好辣,道高一尺 魔高一丈

上學期自選歌,下學期佢派首歌俾你

kirstyau 發表於 19-12-30 10:47
你地家姐仲有冇規定學樂器?家姐本來想停,但學校要一樂器,不過只係大考前交樂譜比老師,到考試就奏一次 ...

唉!學校規定學呀,都係hea學

medicine 發表於 19-12-30 11:51
無知問問,視音是如何界定調上或cut落?即91算95定90?89,96尼?

你問下自己老師啦,我哋82變80,83變85咁。

PTL_L 發表於 19-12-30 12:36
回覆 medicine 的帖子

又咁講,呢兩科多數都係前列爭名次先比較緊張,最緊要都係搞掂主科先,9996,佔比率 ...

千祈唔好咁講!你話我阿細唔係呢兩科,B3尾都有佢份!好彩佢呢兩科掂。不過唔好彩視藝老師係俾分低果個,平均低5分

PTL_L 發表於 19-12-30 17:26
回覆 little_yolky 的帖子

但搞得掂音、藝比搞唔掂主科更大件事。

阿細主科佢無得救架啦

‹ 上一主題|下一主題