用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇北角明慧國際班的家長分享下
樓主: yeeyu127
go

有冇北角明慧國際班的家長分享下 [複製鏈接]

我小朋友今年開始返n班
係international class
學校話international class會由一個廣東話老師同一個外籍老師做班主任
但係八月係適應返學嘅月份
所以九月先有外籍老師

另外K1開始到K3就係一個普通話老師加一個外籍老師做班主任
小朋友英文有冇進步
我要等遲啲先可以再話俾你知呀~~~

等我又再update吓大家
八月係適應期,我眼見只得一位外籍老師
不過第一日返學時班主任有講過九月先有外籍老師
今日一返學就見到二個金髮外籍老師
雖然只係聽到幾句,但係都覺得好標準呀!
我有同事interview果陣話外籍係賓籍多,我仲以為九月教阿仔嘅都係賓籍

八月開學時第一星期返一小時,第二星期二小時,第三個星期開始返足三個鐘,但第三天返學已是小朋友自己返,我個小朋友只哭了幾天就適應,老師都會因應學生情況建議放學時間

上星期開始教課本,阿仔一打開書就有講內容,証明佢有吸收。

不過報明慧預咗學校細,playground喺天台,但半日我覺得ok,放學後可去公園活動。

其實你唸清楚你想小朋友學到咩先
我唔覺得三個鐘內非一對一
小朋友英文會突飛猛進
我屋企有姐姐,阿仔會自動轉channel同姐姐全英對答
我只係想小朋友接觸多d唔同嘅人
同埋keep住俾佢接觸英文嘅環境

原帖由 Bosco_bb 於 11-9-7 03:29 發表
我都會報n1, 仲唸緊報國際班定本地班?! e+ 1516......

回復 27# nlj1216 的帖子

其實我都覺得貴,我見佢有一本中文二本英文書,另外三本學校影印釘裝嘅歌書,再加一本釘裝嘅功課書。
要睇吓之後仲有冇其他。

回復 Rurikosum 的帖子

我個仔去interview果陣
佢只係in我咋
冇問佢問題喎~~~

我果時係in international class
係個普通話老師in的
‹ 上一主題|下一主題