用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 (更新:book到啦)有機票,不過隔離酒店無房,點算? ...
go

[英國] (更新:book到啦)有機票,不過隔離酒店無房,點算?   [複製鏈接]

edithtsoi 發表於 21-6-1 22:44
先打去心儀酒店hold 房, 20/6 有新一輪房推出

第四輪20/6 至八月已經出咗一段時間,房間供不應求。

1. 留意每日press conference,可能會加occupancy (宜家好似係max 80%),或者加隔離酒店。
2. 每日打去酒店問,如果太忙又要求唔高,專攻Dorsett Group , Four Points Sheraton , Hotel Indigo,因為呢幾間唔使full pay ,可能有人會放返啲房出嚟。

希望大家快啲搵到酒店!

王家爸爸    發表於 21-6-2 11:00

ing2004 發表於 21-6-2 10:00
今日打咗去幾間酒店問,佢哋已經話放曬啲房出嚟, 全部信用卡全數付款, 連waiting都冇
...

我個仔五月尾返,四月尾book 到普通房,叫reservation 幫我留意有海景房就轉,佢話梗係可以啦不過所有人客都full paid ,冇乜機會,咁我唔介意咪等囉,到尾都話冇。

點知佢入住後我至知道同學仔遲過我book 到海景房

所以都有機會㗎,可能要降低要求,食物唔掂 地點又遠就Foodpanda ,點都好過佢想返但返唔到嚟。

宜家隔離酒店唔憂做,無乜customer service ,都係靠不停call 。希望快啲加房啦!

https://www.hk01.com/社會新聞/632766/強制檢疫-姚思榮-檢疫酒店九成滿-政府與高級酒店商討增千間房

lumfamily 發表於 21-6-1 22:34
Book 到酒店啦,唔洗改期返港。之前我勁驚同唔開心,真係好多謝留言嘅members,好安慰同理解我,多謝你哋嘅 ...

恭喜你,安樂晒!

祝大家嘅仔女一切順利!

回覆 PatrickTsui 的帖子

Four Points Sheraton - June 16th for 21 nights.

I will be cancelling the above booking at 7pm HK time today - just in case it suits someone who is looking for a room .

Unquote

In case u r interested.

hennyyoyo 發表於 21-6-10 23:24
太遲看到呢你個msg   ,我阿女情緒唔好要返香港睇醫生,但我最快book了9/7 富豪機埸。。。
...

有冇試Four Points Sheraton ?  因為佢cancellation 比較generous ,所以可能有人嫌遠放返間房出嚟。

另外,有啲醫生肯安排quarantine 期間視像會診。

祝你女女平平安安,返嚟一切順利!

hennyyoyo 發表於 21-6-11 22:22
打咗去問,最快28/7。同埋我想要大少少的房間,佢215呎,唔太夠。(我知其實無得你揀,有房已很好)
...

明白,酒店房間空間都好重要,話哂要住21日。

hennyyoyo 發表於 21-6-11 18:06
你的提議引發我去再找資料,的確有心理學家或精神科醫生遙距問症。但坊間太多資料,不知如何選擇 ...

呢方面我唔熟識,建議你去另一個support 谷問下。

Please check pm.
‹ 上一主題|下一主題