用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎
樓主: 小桃兒
go

【KTS】2009年9月 P4 ge 靚媽請入黎 [複製鏈接]

sw
留作文同週記吖 值得你同仔仔第日會味呀~
原帖由 sac.wen 於 09-11-14 11:46 發表
HHKK & KK,
生日快樂, 事事如意.. 繼續花麗動人 >@<

"咁我個係屬於 無傷 係撞瘀咗啫~~~">>>>>>>>>>>>HH 咁叻仔, 呢個係最好生日禮物 ^^

"因為佢從來都無放棄過relax every day~" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 你講得好 ...

噢 接仔
晏啲再傾~

yes, he so lucky~
原帖由 cheungmp 於 09-11-14 19:50 發表
ic...

小桃你係細心....

你囝囝真幸福 ^^

洋子
可難係未褪險嘅暫時昏咪. . .
未死未死 . . . . . .

佢唔識定唔明點做呀????
原帖由 洋子 於 09-11-14 20:44 發表
唉.....你d系危殆都起碼有得救.....我果個兩科已經系宣布"死亡"啦......>.

親愛的

下奏撞唔到你~
原帖由 Huisys 於 09-11-14 15:29 發表
ra & cm

check email -- 睇旅行相~~

ra
你形容得好好笑
如果你兩母子做同一台戲
你家老爺會唔會笑死
原帖由 rowenaanson 於 09-11-14 21:01 發表
當然,佢比我更勁,要眼睙有眼睙,加埋大声呼天搶地.
win 硬!

話時話
你教佢 定佢偷師?
還是你睇得多有心得?

少咗啲icon 真係唔夠傳神 -_-
原帖由 rowenaanson 於 09-11-14 21:33 發表
hhkk,

係呀,
佢啲戲勁,我也不弱,觀衆自然拍爛手掌啦.

有個今年2nd-in 改唔到期嘅家長係出面放緊火 (KTS and 小一雜談)
個人睇法
1) 公道一點 個個都有工返 邊個話教書先請唔到假? 私人公司一樣會有咁嘅問題 個個都咁改 咁又可常公平
2) 如果個小朋友係second in 男女拔 大家會點睇?
3) 似乎期中一個問題係 夫妻二人同校 咁校先唔會放走佢兩人同時放假(唔知有無攪錯)

我唔知學校是否要求父母都要到, 如果只要求是但一個都得 咁我又真係睇唔到點解學校要比做中學教師嘅有得做完嘢先嚟interview?

好多學校好多時都要求家長九五時間出現 無得揀喎

但話實 星期五走嚟2nd in 又真係少有  

甘我老爺做警察,要維持治安,保家為國咪可以自己揀時间2nd in.***你哩句好得呀!!!!! 我比你改! 維持治安,保家為國勁呀
咁我家相公都係為下一代及多間中小學老師作作貢顯的
咁係咪都有得改時間....

兮蠢咗添

原帖由 rowenaanson 於 09-11-17 23:23 發表
1429又答得該老師幾好,
唔通做老師有特權?
甘我老爺做警察,要維持治安,保家為國咪可以自己揀時间2nd in.

佢入嚟KTS 放火我又唔覺太大問題
哩度每人一句 讀者門都應該睇唔切囉

但見1429獨力燦住個小一選校

1429 好!
小的都唔好意C齋睇唔燦你
係咁意放抵二兩
太激驚會比人覺得我哋KTS 家長水準唔夠~

原帖由 rowenaanson 於 09-11-17 23:23 發表
1429又答得該老師幾好,
唔通做老師有特權?
甘我老爺做警察,要維持治安,保家為國咪可以自己揀時间2nd in.

yeaaaaaa, 乜你咁㗎
我唔走後門㗎
我好有品㗎 KTS收我 我三生有幸啦
我咁寫會唔會有分加㗎???
原帖由 rowenaanson 於 09-11-17 23:40 發表
你相公唔駛改,有特權,唔駛2nd in 全家收哂入KTS,
滿意未.

親愛的

你星期六幾點呀 我又係大清早呀~
會唔會見到你~~~~

Oh Yanamami 都忍唔住

我唔明一樣嘢點解唔掉得返轉頭 佢接受校長唔比佢請價因為行政問題 但唔接受小學校長唔比佢改時間 兩個都係校長 睇唔到係程序上有乜錯 咁多年 點解DGS 同 DBS never get any complaint about the interview. . . .
原帖由 Yanamami 於 09-11-18 09:59 發表
Oh, I'm OK...."The same rice feed a hundred different kinds of people"ma....ha,ha.  Just trying to answer in a "skillful" way.

我睇完 先真正好明 點解啲"名校"要in 0埋家長
唔同理諗 點同你同"床" 多幾個家長係咁
咁睇怕第日啲陸運會呀 水運會呀 畢業禮呀 由其旅行日 要改到Sunday進行
再惡啲 可能第日考試要分四個星期進行
考卷要經家教會通過
原帖由 Yanamami 於 09-11-18 10:07 發表
How could KTS compare with DGJS and DBSPD?  We're on a different levels in the eyes of the public ma....

8.30 囉
係呀 我哋仲欠個"保衛地球"嘅工作崗位未有人認領 都係“時間任改“呀 有無識人做哩份工 你呢 你熟邊個工種有特權?????
原帖由 Huisys 於 09-11-18 11:05 發表
親愛的,

天氣好鬼凍呀..我又龜縮冬眠喇........

星期六家長日我11點呀...你幾點呀???

另外..原黎噚晚咁熱鬧..真係比你地笑c.....等我拿拿聲走去八下睇下發生咩事先..唔係真係驚答唔到咀呀~~~

...

Yanamami,

你咁有誠意 有聽話 (係你呀)
無理由唔收你 . . . .個女喎
唔好擔心~~~~~~~
原帖由 Yanamami 於 09-11-18 11:12 發表
Thanks.

我又唔覺喎
以我所知 某名校某部分學生唔係因為小朋友叻
係父母interview In 得好
你咁有水準 跟據"我哋"嘅準質 實收你. . . .個仔
喂 咪咁話 A la
原帖由 Huisys 於 09-11-18 11:47 發表
我成日都"形"住..若果呀仔係呢一兩年先報名..睇怕實入唔到喇..........碰啱佢地果年"大赦"先至比佢入到咋

sorry 試版 . . . .

兮 1429
有感而發 其實個個都可以有自己意見
個人覺得今次KTS係輸'經驗'
因為第一次玩second in 哩個遊戲
我哋班家長就可能經驗比交豐富 比人玩得多
所以 都希望學校下一年會改善下 唔好兩日玩晒 In 嗰個都辛苦
迫得太緊無灣轉 出面多數second in 玩足兩個星期到成個月不等
當然 經過今次 又真係令我再一次感受到"人嘅素質原來跟學識係可以有好大分別
有無留意 hk 啲官比起10年 係差咗
發還重審唔係講緊一單
即係個basic concept 係錯咗
德育真係好緊要
我唔想我嘅下一代會變成咁
Ben 嗰兩句 真係好好 佢先勁 幾句就得

原帖由 1429 於 09-11-19 08:14 發表
heiheikeikei, cheungmp,

‹ 上一主題|下一主題