用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩!
go

成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩! [複製鏈接]

玫瑰崗中學前幾年發生過不愉快事件, 但學校已經報警處理, 正因為公佈天下, 外間認定他是校風差的學校! 反而我覺得學校選擇報警係正確! 總好過其他學校明知有壞學生都知情不報(因為保住學校聲譽)。玫中是BAND 3A, 近年學校努力改善教學, 有機會翻新升GRADE!

kinling 發表於 12-10-24 12:02
其實仔仔由玫瑰崗幼稚園畢業後派了聖若瑟小學,但他追不上,由三年级轉回玫瑰崗小學,現六年級,他成績亦有 ...

聖若瑟小學一年比一年深, 唔補習真係追唔掂呀!
又想問下, 玫小是否課程深? 所以仔仔都係追不上呀?
咁呢幾年你覺得RHS 教學得唔得先? 如果得, 佢又習慣了環境, 其實留係玫中唔會太差!
不過你要考慮一點, 玫中雖然是中中, 但RHS網頁是全英文的, 加上學校好像有意再提高英語水平,
你要看看仔仔是否適應!

回覆:成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩!

路過:北角蘇浙公學係band 3 仲差過玫瑰崗中學喎!住北角既居民都知,成日係寶馬山公園食煙....

‹ 上一主題|下一主題