用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 住筲箕灣嘅小朋友, 今年佈讀邊間bb班或k1? ...
go

住筲箕灣嘅小朋友, 今年佈讀邊間bb班或k1? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 住筲箕灣

Super-Man,
點解唔考慮杏花村.. 聖道明有幼兒園, 8月開始招生呀..

我個仔佢今年10月2歲啦.我都會幫佢報呢間呀
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

Super-Man.
You can go to this website to have a look

http://www.stdominic.edu.hk
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Super-Man,
聖道明我去過間學校, 感覺係空氣清新, 好少車.  地方, 有個室外遊樂場 (長方形), 課室亦係長方形, 左右都有課室 (合共10間), 我上次去, 佢地做緊裝修, 因為而家暑假, 唔知有冇關門, 只知佢幼兒園8月派表.. 你可以打去問下先..

崇真, 我今個星期六會帶個仔去interview.. 我搵晒成個筲箕灣, 係得呢間有半日幼兒園可以比佢返..

環境未睇.. 我要今個星期六睇下再決定.. location係近亞工岩道呀.. 好入家.. 我計過location如要行, 同去杏花村差唔多咋..
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

loklokc,
我係見呢度有家長話呢間既老師好nice, 所以我揀佢囉..同埋佢有K1.. 係未 mainly Teaches English/Mandarin, 我未知喎..
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Super-Man,
以下係崇真幼兒園 website
http://www.skwttccc.org/

亞公岩道好似遠愛碟灣喎..    
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

sauyaeema,
係呀.. 如果筲箕灣得咁少幼兒園 (半日), 就要去遠一點啦.. 我見杏花村都有兩間, 聖道明同啟思.. 我上次睇過呢兩間學校都唔錯.. 可惜係放緊暑假, 入唔到去昅呀.. 正係係門口到睇囉..

我同你一樣, 只係想個仔學下紀律, 同埋適應下校園生活係點囉..  
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

loklokc,
今日打左去聖道明問.. 原來佢係地係今年K1新加國際班 (mainly in English and Mandarin, no Cantonese).. 費用要$2,600多.. 而普通既雙語班就$1,580..不過只係今年K1至有國際班, K2 & K3仍係雙語班..

而雙語班同國際班分別係, 雙語班會有廣東話同教英語.. 而K2 & K3雙語班都有普通話教既..
主愛我
‹ 上一主題|下一主題