用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 SJC Parent Club 07 Part 4 NEW
樓主: BBChu
go

SJC Parent Club 07 Part 4 NEW [複製鏈接]

各位早晨!

多謝你地尋晚啲寶貴意見! 真係係幫到我去plan點樣選校+。 种有就係希望你地啲小朋友無論去左邊一個小學讀書,都可以快樂同埋健康甘成長。祝你地有個愉快小學生活!!我覺得你地成班家長可以甘friend真係好難得,我亦非常羡慕! 總之就係感激啦!

3b,
聼完你講,我覺得你個仔好冷靜同埋好處變不驚甘去自己解決左件事,雖然未必係最好方法,但係好有膽色同埋以佢5嵗人仔來講好叻!!不過你就要食番驚風散先得喇!

原文章由 3b 於 07-8-23 16:34 硐表

ShanShan,
Thank you !! 知唔知往那裡取form ?

flyfly,
我驚自己唔記得問老師, miss左就死喇. 不如自己去攞定先 ?

3b,
我屋企部腦剛剛整返好,禮拜一返學習問下有無表啦.

原文章由 3b 於 07-8-28 09:44 硐表

各位早晨,

終於可以上黎喇, bk真係麻煩, d野未測試好就改, 搞到我幾日無得上黎搵料.

flyfly,
如果你0個班派左表, 唔該話我知; 我尋晚返去正打算教訓囝囝  , 及沒收佢既超人, 但係佢話已經包起晒 ...

各位好!
終于入到啦!
3b,
你吾好話得太多Jacob,因爲以前無看過呢啲卡通片嘛,佢都需要時間去理解,究竟係mud東東。Owen都唔好得好多+咋,不過我同佢講,如果打交就以後都無得看,同埋老師會話比我聼之後就所有野都無得玩!呢招大部分時間都有效+。

派左表我話你知啦!9月7號你食左飯去定係放工直接去呀?

原文章由 h2dog1 於 07-8-28 11:05 硐表

hi
9月頭開始可以去民政事務處拎, 我上年拎左好多份, 仲搵個靚no.tim....

h2dog1,
number 有影响+?係唔係要1 同2 尾比較好呢?  

3b,
你最好食左野先喇or食下午茶,你知你啦瘦到甘,我驚你會暈低呀!

原文章由 ShanShan 於 07-8-28 16:05 硐表
flyfly
想問下你+車係咪彩藍色+?

各位好!
終于得閑啦! 可以上來透下氣.....

shanshan,
我架車係黑色+,做mug野?見倒我? 

原文章由 ShanShan 於 07-8-30 13:39 硐表

flyfly
做嘜咁 busy 呀?

哦! 咁我睇錯啦.

冇, 上星期六係太子個边見到個啊太揸住架彩藍色既 Audi A3 好似你, 我咪8下睇下係咪你咯.

ShanShan,
唔好提啦!越係趕住去旅行就越係多野做,都唔知點解? 平日好地地又唔見甘忙。种有就係要做大少份Profile啦。。。真係辛苦過我讀書,都唔知點解啲人話好難唔超過5頁,我寫左1頁(cover page) +1頁内容就無野寫喇!我驚甘樣交會比人感覺無誠意呀!我覺得好難做超過5頁先真。你有無sample可以醒比我呢?

原文章由 3b 於 07-8-31 11:27 硐表

各位早晨,

flyfly,
你去邊到玩呀 ? 我只係scan左大部份既 cert., 仲等緊mandarin, english & drawing既cert., 而cover page仲未諗到點寫.:-|

各位早晨!

我返來啦!
3b,
我去左近日最熱爆地點!  現在又要回歸現實喇。。。。

原文章由 ShanShan 於 07-9-3 15:08 硐表

hellobaby888
Miss Cheung 係主任但佢都係K1既 class teacher 呢.

flyfly
你咁快就返來啦. 好玩嗎?  

ShanShan,
我無帶細b去,搵阿媽頂左3日湊,所以唔可以玩太耐,如果唔係就會比人詐型+喇! 不過都好好玩同埋開心+

原文章由 新幹線 於 07-9-4 12:33 硐表
各位,

唔知你地知唔知, 係學校既網可以睇到茶點同lunch食咩呀.

http://www.st-johannes.edu.hk/school.html

新料喔!
唔該嗮!

原文章由 新幹線 於 07-9-12 09:22 硐表
早晨各位

做左燈籠未呀

我今早已經交左喇!尋晚做到好夜呢!

原文章由 ShanShan 於 07-9-12 14:33 硐表

嘩!  flyfly, 你有冇快d呀.

嘻嘻!
我老公要飛嘛,緊係抓住佢完成左呢個艱巨任務先好走啦! 我自己最差就係勞作,所以無爲獻醜喇!

3b
你收到英華封信未呀?

原文章由 3b 於 07-9-17 13:23 硐表

flyfly,
未呀, 你呢 ?

我都未+,不過好似今日已經開始有人interview喇!

原文章由 Eganmami 於 07-9-20 23:57 硐表
我想報韻律動唔知教什麼的, Ms Wan 話最好盡早交回因受歡迎的course 好快full如clay arts,ballet

3b,

阿仔病左!!!真係好黑仔!!!

原文章由 3b 於 07-9-21 14:59 硐表

flyfly,
大囝亦或細囝? ...

大果個!你話係唔係玩我? owen話係學校飲左洗手水,因爲佢話想知道未煮熟的水係乜味道! 結果就係腸胃炎!!禮拜五都返唔到學呀!

原文章由 3b 於 07-9-22 23:05 硐表

flyfly,
Owen既求知慾真係好高喎, 不過你要同佢講, 想知一d事唔使下下自己試, 問daddy, mami或者teacher, 都會有答案, 如果唔知就睇書/上網搵(同你地). 咁佢今日咁既情況, 仲有無去英華interview ? ...

3b & 新幹綫,
就係甘樣玩c我,有去到英華,不過狀態唔好,我估都唔得+喇 。 我都有話佢點解甘傻豬去試呢? 可以問下老師+嘛! 佢話 sorry媽咪,我下次會記得問+喇! 今日好番,返左學喇!

原文章由 3b 於 07-9-28 15:13 硐表

HINONG,
係呀, 小學同幼稚園一樣, 要早一年申請, 所以近來好忙, 因為要交表, 下個月就忙interview.

新幹線,
我仲未交第一輪申請表, 因為諗唔掂.

3b,

我今朝企左成個朝頭早呢! 真係覺得阿媽唔易做!!
ShanShan,
Thank you!希望一take okay 啦!

原文章由 3b 於 07-10-10 17:10 硐表

flyfly,

你0係邊到呀.................

係度!返左大陸做野之嘛。 喂,甘你咪可以湊仔放學?小朋友真係好中意媽咪湊放學+。

3b,
尋日多謝嗮!玩得好開心,Jacob點呀有無好早就訓覺?我果2個晨早就

回覆 #1 3b 的文章

3b,
我諗你重開心呀!lum嗮嘛!
‹ 上一主題|下一主題