用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 有冇10年K1同學仔/女父母呀?
樓主: 小盈papa
go

有冇10年K1同學仔/女父母呀? [複製鏈接]

你幾時搬呀?搬去邊呢? 我哋會唔會陌住你架? 我20,27呢兩個星期六和日暫時都OK...
大家今個星期六去唔去"創價學會"聽講座呀???
原帖由 lily0822 於 10-11-1 22:02 發表
好呀, 不過我就搬屋, 屋企有D亂,
你地唔介意就得喇^.^
睇下你地11月幾時得閒啦!
我星期六&日都OK...

好彩佢地好細個都習慣少食零食, 同早晚刷牙. 唔係都唔知點好...
你地都知LA, 佢地真係樣樣都比人慢D架!! 又唔講 ...

唔好意思呀! 可能我實在太了我怕唔認得你呀.
不如你好似我咁將你電話寫落張紙度, 放入手冊叫周老師比我哋啦….咁咪可以同你聯絡囉. Rico(銘然)和卓亨都係小鳥組架, 悠悠和孖仔就唔同組.

原帖由 ellenlabelle 於 10-11-2 23:57 發表
Great! Are we going to have a gathering?

咁就21號啦....22號大家都唔洗返學! 但我要兩點半後先得, 星期六約唔約食lunch呢???
原帖由 lily0822 於 10-11-3 12:26 發表
我地應該會搬去將軍澳維景或者蔚藍...
不過未咁快...

當然唔會阻我地啦, 只係依家雜物比較多, 但可以放心, 應該都夠地方佢地玩...哈哈...

ellenlabelle         你會黎嗎??

好興奮呀...等我諗下有咩遊戲可以玩先...呵呵 ...

因為佢係公務員子女先有得睇政府牙科架, 佢私家都有睇呀! 兩個加埋睇第四次先肯比牙醫補咋, 但而家又開始無喇(因為牙醫話佢無嘅係琺瑯質, 而琺瑯質係無得搞架, 就算補都係美觀咋), 只是叫我哋唔好比佢再嚴重落去喎, 如果唔係六歲前就脫晒d牙架喇. 所以係其他媽媽介紹吓買咗支保護牙齒嘅牙膏搽嚟訓覺等佢蛀慢d, 但好彩牙醫話佢嘅蛀牙已經停咗無再蛀落去.

悠悠媽: 我都明你立場嘅, 我同阿媽成日為d孫同佢哋嘈交架, Rico開頭蛀牙時都幾搞笑架,唔肯食雪糕架.哈哈
原帖由 honb 於 10-11-2 14:53 發表
政府牙科急症? 邊到有得睇呀~
我懷疑亨亨都有一隻牙仔蛀o左呀~佢仲用緊奶樽飲奶奶~
rico 開頭睇牙醫有冇驚~我都想帶亨亨去睇牙醫~ 不過唔知會唔會嚇親佢呢~

...

好呀...就28號啦 但一樣要2:30後呀, 到時你比個地址我自己上嚟得喇 大家各自帶d小食去你度當下午茶(到時大家再confirm人數) 飲品就真係要痳煩你喇 我預咗一齊食晚飯架 但你唔好整喇, 到時叫外買或者出街食啦

**我唔記得講蓬星期日我會帶多兩個朋友架, 因為佢哋係我兩個仔嘅契媽 星期日一定要見我兩個仔架 佢哋已經同我其他大仔創價嘅媽咪好熟架喇.

我有去過個室內 playroom 但唔記得咗個名??? 好正呀, 佢兩個玩遊戲機(揸賽車)玩到癲晒... 悠悠媽講嗰個科學館都好正架.
原帖由 lily0822 於 10-11-4 22:29 發表

係呀,同埋孖仔去呀, 你都PLAN緊去MACAU呀?
我想住HARDROCK 聽講有個好大嘅小朋友PLAYROOM...

hi...我係小鳥組 銘然Rico 媽咪呀! 歡迎你呀! 你記得留電話比Lily呀. 到時約你.
原帖由 Bobo_wong 於 10-11-4 23:20 發表
有呀...
各位好...我係澤森媽, 我都想参加

吓....係咩?? Rico 話聽音樂跳舞又話畫毛巾??? 我問佢同邊個玩, 佢話彤彤囉...我再問佢咁丰丰和文文呢?? 佢話: 丰丰同文文玩囉, 卓亨呢? 卓亨同女仔玩囉, 悠悠呢? 悠悠唔同我玩架, 佢同男仔玩架>_< 我就話:你唔係男仔咩?? 佢話係但又唔再答我...突然又話佢同兩個男仔玩架????真搞笑...
原帖由 LeeDoris 於 10-11-5 11:13 發表
Maymay,
唔知昨天悠悠他們在學校玩左d麥呢,她回來後告訴我她現在和銘然最FRIEND!

係呀星期六同Lily傾完, 原來佢屋企好大架, 可以BBQ架. 大家一齊約埋去買囉....但我嗰日都係下城門度呀! 大仔學游水呀! 2:30後先得呀....如果約4:00會唔僧太遲呀???? 我可以叫爸爸帶哥哥去的. 只是我去同其他媽咪"八"咋. 所以可以約早D的.
原帖由 LeeDoris 於 10-11-9 09:32 發表
BBQ好呀!但係有好多野要準備,會唔會太麻煩到你呀?我地洗唔洗早d來幫手?
仲有,想問下我地住葵芳,係咪應該去彩虹轉車去你屋企最方便呢?

回復 10# LeeDoris 的帖子

Good Idea.

LILY(丰丰,文文)-3大2小
MAYMAY(銘然)-4大2小
ELLEN(HEI CHUN)-
CARMEN(亨亨)-2大2小
BOBO(澤森)-2大2小
DORIS(悠悠)-2大1小

仲有黃瑤呀....等我再confirm後再話你知啦!

Lily, Carmen : 好啦..咁食物和飲品就痳煩你哋買啦..其他媽咪就買d小食和零食下午茶時食啦.
Doris : 呀...唔好意思喇!! 原來爸爸要返工呀, 我看看契媽可否帶哥哥游水我再話你知.

Carmen: 明天我返學校呀! 但就唔係拎校服呀..係哥哥返童軍, 明天要宣誓所以我係王子,公主禮堂呀! 你打電話比我囉.

Rico 都有話學校走火警呀! 但唔係真架, 佢仲話去咗去單車場呀, 一定要捉住老師架....佢比哥哥真係講多好多好多學校嘅野.

Doris : 我已PM 電話 & e-mail 比你喇. 痳煩你幫我哋整呀...

回復 1# LeeDoris 的帖子

唔你呀....九龍塘25M呀.

Doris: 唔知做咩send唔到pm比你呀>_<
你布我電話啦???
我E-mail :
[email protected]

回復 1# LeeDoris 的帖子

係呀!! 我啱啱問佢 佢都話見到你

一於就咁決定啦....到時再電聯
原帖由 LeeDoris 於 10-11-15 15:41 發表
星期五那天唔該你呀!原來丰丰文文都好多野講架~~

好呀,咁麻煩你同Carmen先去買野!我地就2點鐘到去你屋企.不過記得如果有野要幫手call我呀!

嘩....咁多人真熱鬧喇. 痳煩Lily了, 如果有需要記得唔洗客氣出聲喎, 仲有買食物,用品及飲品...記得mark低d數呀!! 到時大家夾返錢比你呀!! 我和哥哥的同學仔嘅媽咪都係咁架. 如果唔係大家係咁掛住傾唔記得比呀.

Doris :OK 我問完黃瑤媽今晚覆你....見到咁多人我又想早D到添>_<
原帖由 LeeDoris 於 10-11-17 09:36 發表

總數15大10小 25人,LILY,CARMEN麻煩你們準備哪!十萬個唔該~~

仲有,MAYMAY, 如果黃瑤confirm會來你就再UPDATE啦! [/quote]

RabbitKo: 歡迎你呀!!! 好開心咁早可以認識大家

CARMEN,ELLEN : Rico都有同我講亨亨和俊俊無返學(當然係我問佢先啦!!) 呢排d天氣真係要小心呀! 星期五無得開生活會咪好唔開心 係呀! 呢樣(發燒後兩日才返學)上年開始學校比較嚴架 我大仔上年有日返學同佢班主任講"我昨晚發燒呀!但而家無喇"點知佢班主任打電話比我  叫我帶返去返屋企喎.....

Doris: 你整好我哋張list未呢??? 我怕唔記得邊個打邊個呀!!! 嘩......我加埋哥哥d同學仔, 我識咗好多創價媽咪呀

Doris: 我哋唔該你就真

Bobo :係呀!多謝澤森d禮物呀!"生日快樂"澤森... 你咁破費架???
Doris :男仔係架車嚟架...
原帖由 LeeDoris 於 10-11-19 18:56 發表
Bobo
多謝你和澤森的糖,聼悠悠講,今個月是澤森生曰,生曰快樂!原來澤森是十月寶寶。
悠悠仲話澤森係大力士囉d糖回學校呢!
‹ 上一主題|下一主題