用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩VS德望
樓主: jojotse12345678
go

協恩VS德望   [複製鏈接]

Sabrina2007 發表於 19-2-15 10:45
今日去GH交左留位費

數學書內有多一本bridging exercise ,算抵買.
geog. history 都唔算貴,內容比大女津校小dd . 英文就貴dd ,不是本土中學用開的出版社, 基本上千幾蚊值得去買幾科睇下,無謂搵二手。。

b3410 發表於 19-2-16 09:46
請問英文用邊套書?

b3410    發表於 19-2-16 10:56

Sophie0804 發表於 19-2-16 13:03
其實協恩的英文深唔深?多唔多人拿5**?

From school report
2018 dse Chinese language result(level 5 or above)
GHS 28.7%
HYS ~31%
SPCS 26.4%

2018 dse Eng lang
GHS 60.3%
HYS 56.4%
SPCS 68.5%

幾間差不多,除了dgs,spcc 的高人一截。

Cliokohonda 發表於 19-2-16 13:37
From school report
2018 dse Chinese language result(level 5 or above)
GHS 28.7%

看過GHS 的history 書,結構似鷄精,table comparison 為主, 內容比大女官校小 1/5 左右.

applepie7788 發表於 19-2-16 14:29
請問可否分享埋其他科目的書目?thanks

google search *good hope school book list * 第一個就有pdf file 比你download 了。

Pekya 發表於 19-2-16 16:18
Hi, refer to 2018-2019 書單, 英文轉了 MyGrammarLab-Intermediate (Pearson), IS 都轉了 New Mastering S ...

Sophie0804 發表於 19-2-16 16:57
我們連囡囡書名、出版社都唔知,只知道大約什麼時候考試、看到您們那麼進取、有點兒不好意思
...

我想S4揀 phy chem bio 嘛,要提早出力

Yanamami 發表於 19-2-16 18:31
其实唔recommend揀Phy Chem Bio……见最吃香係Phy Chem Econ 加个M1/M2.

對dse 好陌生,我認知停留在biochem 的連體時代,到s3再請教。   

mcl203 發表於 19-2-16 18:36
勁!連選科都咁有計劃~~~

當見到大女的UT中文,數學不合格後,聖誕節十幾日決心全家私教,追到考試全班最高分,讀到人又呆又面無血色,唔敢再掉以輕心,趁有時間先盡教二女中一數。。
‹ 上一主題|下一主題