用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 enopi maths
go

enopi maths [複製鏈接]

請問大家對enopi maths有咩睇法,好唔好,同埋有邊度學數好,我主要想針對文字題同一d鵰轉嘅d題,因為學校出得好鵰轉,thanks!

0    0    0    0

引用:我仔仔於六七年前上過,我個人意見淺過公文

原帖由 kinling 於 13-07-27 發表
我仔仔於六七年前上過,我個人意見淺過公文式,有英文文字題,
公文太死板呀仔唔得,停咗

回覆:enopi maths

英文唔係問題,佢小一已經開始英文數,我去睇睇先thx all

咁其實enopi maths好唔好,因為我仔已經升4年級適唔適合呀

引用:Quote:sschiu+發表於+13-7-27+11:26+Enopi+

原帖由 SCKnight 於 13-07-27 發表
當然有文字題,Basic Thinking每本坐底兩條。而Critical Thinking 習作則視乎學者課題,有啲課題會要做成本 ...
咁其實enopi maths好唔好,因為我仔已經升4年級適唔適合呀

好多謝各位嘅意見,我同呀仔去做下評估再決定

引用:想玩文字題同一d鵰轉嘅d題,但如果覺得ENOP

原帖由 loveDD 於 13-07-30 發表
想玩文字題同一d鵰轉嘅d題,但如果覺得ENOPI滿足唔到你,可以試下玩奧數
奧數都有諗過,出面太多數學班只係諗到enopi同公文係因為長遠睇,呢個weekend會去睇睇enopi d資料,thx

引用:你講得對,公文除了給亞女有較好數學根底,

原帖由 Feimum 於 13-08-02 發表
你講得對,公文除了給亞女有較好數學根底,她還學會自學自習的習慣,正如今個學期(F3)她的數學老師大部份時 ...
我都覺公文嗰套跟得到係好,但奈何有幾多真係願意/迫得到去做,我仔就唔願意加迫唔到,我都唔想迫佢,學校功課都唔願做何況其他呢,所以我退學

‹ 上一主題|下一主題