用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 福附offer要有特異功能?
發新帖回覆
go

福附offer要有特異功能? [複製鏈接]

吾需要有特異功能,但一定一定要英文好,校長話你可以講得吾流利,但必須要識聽。
但我日常生活同個女講英文,佢英文聽同講一定無問題,但連第一關面試都只係 waiting 。所以又係吾知佢要乜人。
仲有,呢間校長好有性格,睇你buy 唔 buy 。

回覆樓主:

點都好,中意就中意,吾中意咪吾中意,大家無需要說服對方認同自己觀點,吾中意可以吾報,但吾知點解又有好多人吾中意又報又話收咗但又吾讀,浪費大家時間,令到一啲想讀既同學仔無得讀, 你話大家見十間八間,其中有幾間 offer 要取捨就大家白明,但擺明車馬我討厭你間學校但又去考之後收你但又吾讀,呢點就好費解。 呢間學校個名係話你知佢係乜嘢背景,人哋開宗明義從無鬼鬼祟祟,亦都講明你知中意就嚟,吾中意就另一邊出口走就得,但梗係有啲人見到呢啲學校名就心吾舒服 。

又講到跪吾跪呢個問題,就好似有啲人覺得跪自己父母係好大問題,但跪街外人求人罷工罷課就係聖人一樣,完完全全係睇你自己本身係乜嘢人之麻,如果你自己本身有立場有角度既話,人哋呼吸都係錯架。

Emily2537 發表於 23-11-14 19:16
尼間學校我好了解,不一定係我自己小朋友係裡面讀。報考收了又放棄,應該正合你們的心意至岩,多了機會俾 ...

你意思係你好吾中意間學校,然後去考間學校,跟著學校俾 offer 然後你 reject ,結論係其他人入讀既機會多咗??
我又吾係好了解間學校,不過學校俾一個 offer ,即係佢要放另一個學生落 waiting ,然後另一個本來落waiting 既同學仔收 reject ,呢一個就係你所講其他人機會大咗?

即係本來我係基督教徒,然後無厘頭去考間彿教學校,但間彿教學校我係一直都好吾中意既,然後佢收咗我,跟著我 reject ,跟著我不斷上網話間學校點吾好,但其他考既人應該中意我呢個舉動,因為其他人入讀既機會大咗!!!

然後間學校小二至小五有幾十個同學可以用流利英文作介紹,但其他家長都無需要咁而欣賞間學校,因為其他學校啲學生都做到,及最重要係學校無公布佢DSE 英文成績。

請問閣下係咪咁意思?

又長知識,係EK 原來咁多臥虎藏龍既家長,呢啲思想既切入點真係嘆為觀止!

不過我家小朋友收 waiting ,我都好希望承你貴言其他人入讀既機會大咗。

Emily2537 發表於 23-11-8 23:12
唔需要,不過唔鍾意尼間學校。

不過我吾中意呢間學校

而家又話我吾係一直都吾中意?

Anyway ,吾緊要,咸魚青菜各有所好,就好似有人中意呢類學校背景,亦有好多人一聽到就反胃,然後就要身邊既人一齊吾中意間學校

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊