用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有仔女入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾吓 ...
樓主: gloriap
go

有仔女入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾吓 [複製鏈接]

Re: 有仔女2004年9月入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾

28日個SHOW玩咩架?我見我仔有D玩具錢同一個個好似粉團咁的有粉紅和其他色,我問佢係咩,佢都唔答我!

OIC,但我見我仔仲有好多錢,我想佢冇買咩LU!

我都唔知,不過我就有新就帶新,冇就帶舊咁!
明天見家長喎,緊唔緊張,係咪今次個評估會有埋學科D評估呢?
我間唔中都會去下間新屋到睇睇,不過困邊好似靜D喎!

應該唔駛啦,不過我都唔帶得仔去,因為去完就要返工LU,最近好忙,公司同事又唔做,只得我一個.....做到屎屎下!

而家已經有18週啦,都唔算好辛苦,不過係有時會累D咁,都OK啦!多謝關心!
今日琪琪見完家長點呀!

今日我都見左陳老師,報告都冇咩,不過都傾左成大半個鐘,可能我都係最後見,所以可以講耐D!佢話我仔講野進步左好多,已經知道要怎樣做同可以做咩,同唔可以做咩!另外就係見佢依排好似易喊同要MAMI,有D唔開心,我話可能近來少左同佢玩,因為佢玩D野比較ACITIVE,咁我而家唔係好方便同佢玩咁癲,所以佢可能覺得我陪佢時間少左!
另上堂佢都已經定左好多,有時都坐得耐左,唔似以前一坐就要走,基本上都係進步左,再比多D時間佢會好D,話佢學野好快,有時只講一次都知!
個FILE我都有睇全部都係佢地D作品,不過我仔就仲未識點去畫野,同鐘意大筆,即畫到花晒果隻!

星期五有冇睇電視,春風化雨,係講個小朋友讀書唔定,MAMI專登唔做野教佢,但都冇咩改善,結果舊校要佢轉校,佢去左天水圍循道衛理,睇佢講返而家佢仔返學好有改善,同新校D老師教法,好似係活動教學,都幾好咁,你地有冇聽過這學校D評語呢?

GLORIA

你好番未呀?
你仲未比張咭我呀,所以唔可以換新咭,你返學時記得比我工人姐姐啦!

鞋我買左啦,銀座有間賣白色返學鞋冇九折,你去睇下啦!

我仔今日著左第二個小朋友對鞋返黎呀,因為對鞋運動鞋我新同佢換,所以唔記得寫名,為有明天叫工人拎返去比老師啦!佢昨日已經帶左件白外套返黎,唔知邊個的,又冇寫名,但唔係18號先換咩,咁快有白外套既?

仁濟係邊架?我都想比我仔學野,但週圍都好少,只知屯門仁愛堂有!

A8.akina 寫道:
在搭嘉湖車對面囉,不過成日都好多人報名架,因為平麻..

死!即係係邊呀?我唔係好明白呀!有冇電話或網站可以查下呀?THANKS!

OIC,我都想比我仔學游水,不過好多都要5歲先收,如果唔係就要親子,咁我唔可能次次都去到,我老公星期日又冇假放,所以安排比較難LOR!
咁琪琪上習泳班開唔開心呀?另你知唔知仲會唔會有咩班可以報架?:

gloria
今日見到湊琪琪果個係咪你老爺呀?

另外你地講果個醫生係邊架?咁差既!

另一樣搭咀講下係,我老公公司有個同事個仔係讀天天,佢話以前學校真係好好,因為校長好,但自從轉左校長後,已經比以前差左好多喎!

我都有張通告喎,但都係冇剔架喎???
我都諗住明天問下陳老師,如果真係有,咁當然要去啦,我果時應坐緊月,所以要早d通知我老公去架!

其實係唔係人人都有張通告架??

gloriap 寫道:
真係衰 咁我女咪攞發脾氣、豬事丁獎     
我都唔知第幾格???我又冇幫過手又冇乜比賽吊飾之類勝出又未有通知阿女有獎攞   

咁我仔未仲屎,一定係得週圍走獎!

Gloria
咁如果唔係人人有份,咁我想都唔會太多人問掛,一於今日問下陳老師lor,你都知佢個頭有幾大隻蝦!   

終於上到黎啦!

靖言有進步獎,好叻女喎!

gloria
係呀,我會叫我老公去,因為我到時應生左,去唔到!我時間係13號, 下午12:15分

vksophie
你要小心,我之前都係成日病,又係傷風同感冒,都好辛苦,又要湊仔,所以病左幾次!
最近天氣真係...,一係熱屎,一係落到屎,真係玩屎!我果日都忍唔住飲左杯凍檸茶,簡真係透心涼呀,有左咁耐都冇飲過!
‹ 上一主題|下一主題