用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔聖若瑟 vs 多間地區名校
go

灣仔聖若瑟 vs 多間地區名校   [複製鏈接]

我覺得甲一都中的o既,係註定要讀的,得咁少位都中
無謂辛苦自己辛苦阿仔仲要叩門啦
tko去灣仔好快

yiptszman10 發表於 12-6-3 12:21
阿仔讀 KV 及受谷的....
                只怕車程太遠.
                當初選甲一冇想 ...
如果怕車程遠
tko 去沙田唔遠過去灣仔?定係你想試下你仔仔的實力才叩門?

RabbitKo 發表於 12-6-4 23:12
請問, 樓主話自己甲部誇區中左NET 12 ST JO, 誇區跟住TKO有關嗎? 誇區不是可以任選的? 因為係新手所以唔太 ...
誇區確可以任選,但樓主的logic 很有疑點,所以大家才感到他是虛報地址
1. 抽到甲一應該不作他選啦
2. 既然覺得st jo太遠,又何必要叩比st jo略次的同區軒官?或是沙田區的呂小?
3. 有熱心媽媽找來樓主早前的貼文,樓主問及乙部12net的排位,又問及抽查地址的問題

我開初也想,可能樓主本身有幾層樓,灣仔也有?那既然這樣,照讀st jo就好啦,現在可能是借地址抽中st jo,怕被查到,所以先行另覓後路

‹ 上一主題|下一主題