用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 2010/2011 K2下午班交流站
go

2010/2011 K2下午班交流站 [複製鏈接]

剛剛去完家長日..我兒Marcus明年會是K2BP

原帖由 kenzo 於 10-9-4 00:09 發表
Check左囝囝書包唔見有手冊, 係佢冇帶定今個星期仲未有手冊呢?

我地都冇..咁我諗係冇派啦

原帖由 curtislee 於 10-9-10 23:19 發表
Aiya!!!
i found his classmate's homework in my son's schoolbag tonight!

我地今日反而就冇哂d textbooks, phonics/english同pth都冇哂~_~

原帖由 kenzo 於 10-9-11 00:59 發表

星期五老師係會收起Phonics同PTH架, 星期一會派番俾學生, 因為唔想佢地個書包太重wor.

PTH 會收我知, 但PHONICS 係星期5派返星期一收返WOR應該,而且我連本ENGLISH FIRST 2A都冇埋~_~

原帖由 curtislee 於 10-9-11 23:10 發表
marcus mami:
i can only find the chinese book. Phonics and English First are missing!

仲有我想問下o個本歌仔書派左未呢?

原帖由 babellt 於 10-9-14 14:07 發表
K2各家長好,

請問冬季校縷及夾棉縷, 是否2件都要買?
可否只買1件?一些學校活動(eg class photo)是否必須穿校縷的?
請指教.

如果你覺得校褸都夠暖其實唔買都可以,不過有時天氣十分凍,有件厚褸都幾好o既..

原帖由 mmmickey-cc 於 10-9-14 18:05 發表
我都考慮緊買唔買褸,因為我個囡不喜歡穿,我比半心羽絨!

舊年我問老師可唔可以著手織冷衫..老師都話唔比,要著返校服野..如果要非校服o既衣物就只可著恤衫入面..其實我估未必會執得咁嚴o既..不過surprisingly..marcus 好鍾意件大褸..係咁話好有型~_~

原帖由 kenzo 於 10-9-14 18:16 發表
阿囝今日冇帶番個通告袋返屋企.

我地都冇阿..我以為係我仔自己唔記得拎

原帖由 madamewong 於 10-9-15 00:52 發表
ENGLISH FIRST 2A also 星期五收星期一派

k2唔同左咩?
舊年剩係收pth
‹ 上一主題|下一主題