用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 麗城認真吹水區
go

Joyful World 麗城認真吹水區 [複製鏈接]

大家好,我係新手媽媽. 今年係麗城AM. 尋日放假睇到有個POST係關於 JOYFUL 荃景. 一口氣追左佢20幾頁.原來有一班家長一齊吹水係咁正嫁
所以小妹都開個POST等大家一齊吹下水,SHARE 下先

舊POST係呢度. 有興趣可以去睇下.因為佢,我interview 先無咁怯順利入讀,順利開學 (慎入,真係好鬼長)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4305988&extra=page%3D2

6    0    0    0

我係Dessert Ga 大家好. 呢幾日屋企d 窗滲水,真係咩心情都無.

---------------------------------------------------------------------------------------------

不過,我開呢個Post 原意唔係邀人入谷的 .講真, 我希望可以係呢到留下足跡,俾新手家長(即係我咁)可以多一個交流ge 機會. 助人自助.

你地有無人收到d 入學相? 我聽講好似學校有出email, 但我仲係收唔到.

回覆 KiKo1010 的帖子

有得睇啦. 原來佢條link 係一樣的. 所以唔駛等佢出circular 都會睇到架. 有個同班家長教我的. (唔好話係我講). 咁日日部住個電腦refresh 就得啦.

prisca126 發表於 15-10-6 18:06
有呀!你寫handbook問下老師
係呀,原來跌左入去junk box....佢好好咁教我save 返佢地email 入contact list. 咁就應該唔會miss.

有無人諗過轉去荃景???

回覆 prisca126 的帖子

係呀. 太細啦.....果日去OPEN DAY 逼死左我. 但老師果邊係咪資深D 呢?因為都叫有2年畢業生.麗城仲係一堆BB

回覆 PeachWong 的帖子

上黎吹下水羅.可能搵到D 同班或隔離班又啱咀形.

Letterland Phonics家長工作坊 D email.  話有教材賣.其實......我連letterland 都唔知係咩.
有無用架???

回覆 wpang002 的帖子

我無呀. 佢仲係成舊飯咁. 你有無同老師傾過?

回覆 jan130 的帖子

係咪高高瘦瘦果個?? 講野好SOFT 果個.

回覆 jan130 的帖子

應該19呀. 不過可能要調.突然有野要搞. 等陣落去問下先.

係呀. 對上果次去左荃景. 麗城大好多. 多野玩D.
唔知係咪太多野玩,囡囡佢話聽日要去埋沙田果個
去開沙田順便踩單車先.

前幾日真係去埋沙田. 都算幾大. 我覺得size 黎講應該係麗城>沙田>荃景. Game 黎講都係麗城>沙田>荃景.

by the way,有幾個家長義工都去晒3校,熟口熟面. 有無咁die hard

回覆 dbchu 的帖子

可能老師太惡,嚇怕小朋友咪有識講變唔識講.

回覆 liple0405 的帖子

放心,肯定會有少少扭寧.. 不過佢頭幾日個transition period 應該都會幫到你. 你會自己帶小朋友???

我唔得呀. 撞左出面d 活動

好似有2日, 12號係story telling , 19號整craft.

回覆 liple0405 的帖子

係咪miss flora??? 今年先轉黎kindergarten.之前係Centre 跟過佢上堂. 佢出名嚴同好有規矩嫁. 不過,跟得佢就會好守規矩
你同學校傾下, 帶公仔都係一個權宜之計. 不過係屋企同佢多溝通先係最有效. 呀,你有無早少少返學校,有時小朋友睇住其他小朋友排隊,會互相模仿. 都ok 架.

係呀,你整咩呀??? 我會整雞翼
‹ 上一主題|下一主題