用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 小朋友8 月可入讀主流幼稚園??
go

小朋友8 月可入讀主流幼稚園?? [複製鏈接]

回復 csy_0101 的帖子

你細囡識唔識聽指領,識聽指領又唔使太擔心
"細女開學後跟不上學習進度,而受歧視而被迫退學"無得怕,
你比小朋友讀預0左,或者又跟到呢

仲有如果真係"家中由每月有盈餘變為入不敷支,負擔很重!! "
cut 0左職業治療 ,職業治療好貴,
自己去買書跟,本書叫"小孩確不笨",有關感統訓練
本書簡單易明,

"7月中開始1星期5日的小組訓練; 但8 月初就要讀主流幼稚園學前班; "
即將係小組訓練只係番2星期,小朋友都未適應小組訓練又轉番主流N班
你都唔好期望番2星期,小朋友會有好大進步,
醫呢個病真係你的精神同金錢要長期作戰

除0左訓練,睇你信唔信接唔接受到所謂另類治療,針灸,TEST食物敏感戒口
排重金屬
你自己搵資料詳細了解再決定試唔試
唔信唔使埋KEEP住訓練
加油

回復 csy_0101 的帖子

我細囡都係今年番n1,我覺得n1老師最基本要求多數識聽指領,手指指表達自己
又好似問邊個係媽媽,邊個係蘋果就算唔識講,都要識指出來
如果你小朋友理解唔太差,又唔使太擔心,
‹ 上一主題|下一主題