用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有難題......沙田馬鞍山中學點選好?? 請教 ...
go

有難題......沙田馬鞍山中學點選好?? 請教 [複製鏈接]

mickychow 發表於 16-9-13 13:23
回覆 MASAYA 的帖子

小兒今年小六呀!但成綪麻麻,我又初到馬鞍山,不太熟悉這區學校。

馬崇, 陳震夏, 聖約瑟都好好.

mickychow 發表於 16-9-13 14:24
回覆 YmOra 的帖子

謝謝分享!聖若瑟聽聞都幾谷吓喎。是嗎?

聖約瑟和馬崇, 陳震夏都係有心想進步的學校,固唔多唔少都會比較谷,但你又不用擔心,程度欠佳嘅咪讀中文班,有進步嘅咪入英文班,進可攻退可守嘛!友人孩子讀陳震夏,佢當年屬B1c-B2a,都只是中文班,都唔易讀0架!你可以當B2a中學嘅谷係為著孩子追番失去嘅時間和打番好個基礎.

我的孩子現在讀中一了.

沙田區和其他區的升中人數响EK未咁快有,我上網搜尋開資料順便揾下,有便分享給大家吧!

Moliz 發表於 16-9-14 13:07
阿仔已經係馬祟讀左4年, 宜家中四了, 呢間學校校風真係唔錯, 學生又純品, 學生會參加到好多英文活動, 阿仔 ...

馬崇果然係有好多英文學習機會,登你開心,你囝囝讀得咁開心.

請問,馬崇是否行雙班主任制.thx.thx.

小皮優 發表於 16-9-15 16:42
band 2c-3a

我還未攪清楚"胡忠"係一班"英文班"定兩班呀?

‹ 上一主題|下一主題