用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院李賜豪小學 東華三院李賜豪小學家長~~請進!
樓主: 小遙
go

東華三院李賜豪小學家長~~請進! [複製鏈接]

成袋書好重,拎到cc下!三年級書套承惠$44。書套超贊,唔洗又包又貼𣎴過大家咪好似我咁炳:諗住先包學期初要用果d先,唔睇清楚大細求其拎上手就包,結果到學期中有三本大書但得番細書套!要出去買包書膠嚟包

klpoon  yes 己包好了 ^^  發表於 12-7-6 10:07

klpoon 發表於 12-7-6 12:44
geenbaby....請問點入泳隊? 小一先有機會入嗎?

我諗一至二樣課外活動系最適合了, 太多又芧時間兼顧學業成 ...
二年級開始先有游泳初班,ok嘅再上中班,跟著就校隊培訓班咁。如果小朋友識游又pass到試水就可以直入校隊。我囝K3開始學,游到不過唔叻及冇咩操水,所以冇同佢試直入校隊,寧願等佢逐步上,教練覺得佢ok就會比佢上囉(我自己係課外活動方面,由佢輕鬆學習,唔要求係starting有冇成績,等佢逐步有成功感做到要求,可能會有好效果都唔定,不過我就要求學咗二年以上,即係佢有興趣嘅就唔可以話辛苦就放棄!)hehe,都係我自己諗法,希望真係work同有成效啦!
我都覺太多真係搞唔掂,樣樣都係時間,大人細路都辛苦!

klpoon 發表於 12-7-9 15:56
想問下各位, 你哋系咪訂午飯多呢? 我諗緊頭一個月訂飯, 適應咗之後有時送下飯比阿仔, 你哋點安排架!!! 學校 ...
我囝兩年都係頭果兩個月訂飯,跟著就話唔好食要帶飯!所以佢日日要挽住個飯壼,姐姐就要朝朝六點起身整飯過佢
‹ 上一主題|下一主題