用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 鑽石山靈糧幼稚園 有無用家分享靈糧生活點滴
go

有無用家分享靈糧生活點滴 [複製鏈接]

回覆:enkolee 的帖子

好開心,每天返來唱好多歌。是活動教學,好好!

回覆:enkolee 的帖子

我地K1。不過以我個人意見,現時香港的小學中文要求高,無論讀那一間,家長都要温字卡造同。你先選喜歡的幼稚園,小朋友有愛心,愛上學先!大家努力!

回覆:Handsomewoman 的帖子

其實我prefer津校。我唔知坊間話佢地英文差,因如果你來學校,差不多個個小朋友都可讀整本英文故事。我係覺得我幫小朋友選呢間幼稚園係冇選錯,我唸有學券的靈糧一樣咁好。因同一校長,又同一教材。我唸師資都差唔多。希望幫到你!

回覆:gigibbbb 的帖子

因為小朋友k1,想佢地多啲playtime同在家讀中英文故事時間,所以現時冇出去學。咁岩我小朋友好like stories, 在請聽我讀的故事認咗好多字。所以,我好滿意!

回覆:CapricornO 的帖子

我個仔話一星期兩堂NET, 兩堂普。因我冇問過老師,哈哈

回覆:CapricornO 的帖子

我平時讀故事指住啲字,小朋友有時看圖,有時看字,都算易認。呢幾日就識串c a t , d o g...係响學校學識,我認為暫時串唔串到都ok, 串到我都開心!不過可能谷的學校宜家已串好多,但我認為幼兒要全面發展,音樂,美術,德育……好重要。

佈太  I am with you on this!  發表於 15-5-15 02:09

回覆:Handsomewoman 的帖子

PE堂一星期一堂, 在可開窗的小禮堂上。每星期有兩堂音樂堂。另外,我地冇宗教,但小朋友在學校聽聖經,德育好好,大了佢自己決定信唔信。

‹ 上一主題|下一主題