用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 玫瑰崗小學好唔好?
go

玫瑰崗小學好唔好? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+16-07-12+發表

原帖由 Soundervolt 於 16-07-12 發表
如果過去兩年升英中只得30-35%,咁升B1中學又有幾多巴仙?我老表細個時讀玫瑰崗,又好似唔差,成日話張國榮 ...
十年前仍是好好的!75%band 1. 不過依家派位就差d.

引用:Quote:原帖由+lui+於+16-07-12+發表十年前

原帖由 Soundervolt 於 16-07-12 發表
如果75%升上Bsnd1中學唔係好好,直情係係超好!KTS、SFA、APS都未必做得到。

...
我當年讀40人考30個個都去band 1 (我二十幾年前讀)當年我都唔知有aps kts sfa未

引用:係咩原因愈來愈差呢?+是小學生整體差?

原帖由 kin921 於 16-07-12 發表
係咩原因愈來愈差呢? 是小學生整體差?
我媽咪教小學部,巳退休十幾年。佢記得系由出來率大跌後開始差

引用:Quote:lui+發表於+16-7-13+00:02+我媽咪教

原帖由 krw 於 16-07-13 發表
咁都正常嘅 附近咁多好嘅津校 出生率低就好易派到 唔駛俾錢讀 咁希望呢幾年人多返會好啲啦 咁中學部係咪一 ...
中學部在有五個band 時是屬於band 3.不過現在只有三個band便屬於band 3.當年中學部叻的同學都入好大學,讀醫都一年有幾個架。小學部全盛時期每級A至J班每班40人。你話幾多學生!

引用:Quote:lui+發表於+16-7-13+02:36+中學部在

原帖由 krw 於 16-07-13 發表
嘩 之前喺呢度search 應該早幾年 見到話得2班 仲要得14個一班差好遠
系呀。仲有可能當年私校甚少。讀到的也是家庭背景好的。所以成績也好。

‹ 上一主題|下一主題