用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港嘉諾撒學校 14校網 香港嘉諾撒學校 好唔好?
go

14校網 香港嘉諾撒學校 好唔好? [複製鏈接]

醒目開學勳章

引用:如果14網要15分入到,有滬江(絕大部份係15

原帖由 ncdbcvf 於 15-03-23 發表
如果14網要15分入到,有滬江(絕大部份係15分入,但爭既人都唔少),北官(15分可以入,但有20分既都唔少),太 ...
你啲資料幾時㗎?滬江同北官好少15分入到,10個都唔知有冇一個,太古就識嘅15分都入到,嘉諾撒就20分會隱陣啲

醒目開學勳章

Raccon 發表於 15-3-24 18:26
而我有20分
識人20分入寶血,但好似唔係實入,嘉諾撒位多20分都幾穩陣。呢2間類型幾唔同,研究下鍾意邊種教學先再作決定啦。

醒目開學勳章

niclicma 發表於 15-3-24 21:08
上年嘉諾撒20分要抽
2、3年前15分都仲有少少機,呢2年實在太多人出世

醒目開學勳章

ncdbcvf 發表於 15-3-25 11:56
北官少15分入,唔代表15分入唔到。
滬江我2014年9月參加簡介會果陣問老師,佢話呢一兩年有2~3個係20分,其 ...
但呢2間多人揀,我淨係識2個用15分入(超過20人揀),佢哋必收生好多,滬江好多乙一都入唔到。

醒目開學勳章

ncdbcvf 發表於 15-3-25 15:36
15分入到而又唔多人揀既學校,俾你你都唔會想揀。
有宗教多舊生果啲一線小學,同樣大把人揀,20分入到既都 ...
我唔會用受歡迎程度去揀學校,最受歡迎唔等於最適合自己小朋友,呢樣嘢家長自己要諗清楚
‹ 上一主題|下一主題