用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 第二輪面試信,大家收到了嗎?
樓主: Qoolalala
go

第二輪面試信,大家收到了嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

有網友提供, 試試丫
http://www2.hkugaps.edu.hk/p1admission/1st_round/

MEMEANDME    發表於 16-9-21 11:12

醒目開學勳章 王國長老

string_mama 發表於 16-9-21 11:04
恭喜您!我無2nd in 啦!可以分享下你小朋友點答問題,可以咁叻入到2nd in!

...

唔好太在意叻唔叻。成5000人啊!入圍都要講d運嘅。或者小朋友果一下主動咁岩俾老師見到呢。你都知港同唔算考學術呀。
講個真人真事你知(真架!)朋友大仔深思熟慮型,唔唸清楚唔會講,面試蝕底啦,考唔到直私,靠派位。而家人地港大醫學院year 2喇!條路仲有好長,加油!

snoopyman20  
好勵志  發表於 16-9-21 14:57
gglover    發表於 16-9-21 13:03
MEMEANDME   人生路好長。  發表於 16-9-21 11:35

醒目開學勳章 王國長老

Risakowong 發表於 16-9-22 13:09
如果考到小一位
可以再考小二位嗎?

小一11月已出offer,小插小二係出年3、4月。可以先重考小一,再安排插小二。以往都有例子係插小二成功,放返小一位出黎

醒目開學勳章 王國長老

2nd in只見小朋友,家長唔一定要出席呀,邊個帶都得。第三輪就真係要同家長傾計,學校都明平日未必個個家長都方便請假,所以一個去就夠(淨係老師本身都唔方便請假啦,學校點會唔明呢)

醒目開學勳章 王國長老

tiffany168168 發表於 16-10-1 22:24
多謝回覆。但仔仔話想我帶,所以最後都請了半日假。

仔仔叫到,點都要捧下場

醒目開學勳章 王國長老

nlswong 發表於 17-2-2 15:09
我識人在港同打工,佢仔將來入讀連面試都唔需要,其他人就爭爭爭......唉
...

聽聞只有小學老師係必收。連admin、中學老師子女都唔係必收。(全部都要面試,無免面試)
港同老師唔易做呀!又要做校本課程又project又open question又要正向管教。值得有d員工福利

‹ 上一主題|下一主題