用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 地區名校,但校長吋,仲報唔報
樓主: c1234
go

地區名校,但校長吋,仲報唔報 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

睇你BUY D咩喇, 有人覺得"有料至敢咁吋", 有人覺得教壞細路
睇你點揀!

醒目開學勳章 王國長老

就算唔可以安排, 都唔駛吋架WOR, 校長可以好FACTUAL咁講句"我地人手有限, 處理唔到太多參觀活動"就已經答到問題啦, 呢個係基本態度問題

原帖由 jennyjenny 於 11-9-21 10:02 AM 發表
唔知你講邊間學校,不過見到呢句...

[[另一位媽媽,只是問學校會否替幼稚園生舉辦參觀學校等活動,都被校長吋,打發她而已。]]

其實有無諗過,如果個個家長都要求幫佢地間幼稚園安排參觀學校活動,呢間小學既老師咪唔駛休息 ...

醒目開學勳章 王國長老

當然喇, 大家都唔在場
我都好明白做老師既辛苦, 我仔係返全日制NURSERY, D老師好似唔駛放工咁既.......
不過如果校長既語言令家長覺得被冒犯, 咁家長真係要認真唸唸係咪報讀喇, 都係果句, 睇家長著重D咩啦
原帖由 jennyjenny 於 11-9-21 10:27 AM 發表
其實我地大家都唔在場,好難介定校長答得吋定唔吋.好多時每件事都係有唔同既觀點同立場.
我既回覆絕對唔係話偏幫校長或間小學,因為我都唔知樓主講緊邊間.只係想順便呻一呻見到屋企人星期一至六都咁忙.希望唔好引起 ...
‹ 上一主題|下一主題