用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 死心,等大抽獎,請教12網乙3填什麼好? ...
go

死心,等大抽獎,請教12網乙3填什麼好? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

晞晞爸b 發表於 16-10-22 09:47
乙三李賜豪,但今年可能危險d

今年乙二入唔晒
乙三唔止危險d,係自殺式

醒目開學勳章 王國長老

cfbwong 發表於 16-10-22 09:53
寳血乙二如何?

實血有乙二入,但亦有乙二唔入(統萃夠估,2成入,8成唔入)
12網好多學校一定要擺第一。
乙二可搏寶血、李賜豪(留意,係搏!有機會輸)
乙二/三必入又有希望上位的學校,個人建議:雲官、黃焯菴 (觀望中)

醒目開學勳章 王國長老

BabyAndre 發表於 16-10-22 10:56
假如今年寶血/李賜豪乙二都入唔晒,個人認為擺乙三唔係博,係自殺,擺乙二話係博似乎更合理。
...

打錯字。我想講乙二,已改

醒目開學勳章 王國長老

晞晞爸b 發表於 16-10-22 10:59
其實雲官係咪真係咁差?

12網黎講,撇除大熱同次熱(李賜豪寶血,即乙二入唔晒的)就有以下學校:

嘉道理:南亞學生多(因英文官校),有會員曾分析其實升b1比例都唔弱。不過始終南亞人同本地人教仔理念有分別,睇家長接唔接受
黃焯菴:轉校長後近年幾用心上位,宣傳多左,學校亦好積極。希望以校長努力可更上一層樓。
雲官:聯繫筲官、筲官東、金文泰。由14網轉過12網,在14網時唔算受歡迎。舊年12網多人派到(無記錯應該加左班),有人叩門走有人留低。有望因爲咁原因而令學生質數提高。不過仍待觀望。
大坑李陛:無咩人提
寶覺:無咩人提
金銀業貿易場張凝文:係將兩間殺校邊緣學校合拼左,少人分享

晞晞爸b  謝謝版主提供咁有用嘅資料  發表於 16-10-22 11:24

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-10-24 09:50
補充一下:

嘉道理:呢間可能係區內"寶校"最強之一, 年年都有人入到 QC/KC/BPS/Maryknoll 呢D級數既學校

最後一間,突然醒起,有人講過佢在保良局旁邊,保良局入面適齡學童都係去呢度。
我無查証,亦對事件無意見,純粹for家長補充資料。
‹ 上一主題|下一主題