用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 名校10招保成績 全科合格也留班
go

名校10招保成績 全科合格也留班 [複製鏈接]

回覆:名校10招保成績 全科合格也留班

每間學校都有人讀唔上,有人會選擇努力追,有人選擇轉校,甚至出國留學。事實証明呢幾位學生之前讀了唔適合佢哋嘅學校,依家讀咗間佢哋適合嘅學校。此新聞除此外,亦多了一條資訊係,名校追唔上嘅,可以考慮轉去呢間讀。

引用:名校生轉校脫胎換骨+做埋傑出學生 http://

原帖由 boyi 於 15-11-27 發表
名校生轉校脫胎換骨 做埋傑出學生

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20151127&sec_id=4104&s=0&a=193 ...
坊間傳聞話名校生考第尾,都可以喺其他學校名列前矛,原來係真㗎!

引用:Quote:karen55407+發表於+15-11-27+11:51+

原帖由 hkpapa852 於 15-11-27 發表
B1中學考第尾既學生, 去到一間過去3年3322率只有30.16%(2013), 10.85% (2014)同 12.78%(2015)既中學, 名列 ...
啲街坊話係band one嘅?

Yanamami  笑死~  發表於 15-11-28 08:57

引用:Quote:karen55407+發表於+15-11-27+12:15+

原帖由 hkpapa852 於 15-11-27 發表
匯基(東九龍)就B1, 匯知..... 俾人稱為TKO既林大輝喎!
哦!我搞錯咗!我都惡補下啲直資學校資訊!

hkpapa852  算啦, 妳都可以唔駛知啦!  發表於 15-11-27 12:36

引用:名校就一定係好?一將功成萬骨枯,名校係咪

原帖由 ronniedad 於 15-11-28 發表
名校就一定係好?一將功成萬骨枯,名校係咪只關顧成績好的學生,唔駛呢d報導,經歷過或心水清者都知係點架 ...
咁即係點呀?

‹ 上一主題|下一主題