用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS reserved
go

DGS reserved [複製鏈接]

引用:我地學校也有女生出現此情況。叻嗰位入唔到

原帖由 Fionyiu 於 15-11-04 發表
我地學校也有女生出現此情況。叻嗰位入唔到second round, 而名次較後的那一位反而入左。真係估佢唔到!:qui ...
這咪正正反映坊間D乜乜級頭3先有機會面試既真實性囉

引用:又要睇個LEARNING+PATH,+如只係五、六年級

原帖由 NeoMom 於 15-11-04 發表
又要睇個LEARNING PATH, 如只係五、六年級突然成績好未必考慮, 仲有係唔同科目的比重也可能有佢自己標準, A ...
P6第一次考試未開始瓜

Master167 發表於 15-11-7 11:56
唔會啦,網上申請表唔使貼相架,又唔使寫家庭資料,唔會因個様同家庭背景影響。我地學校好多人都係交份學校 ...
好似....尾果頁要貼HKID

Yanamami  佢意思係攞到入場券前都唔洗見样~  發表於 15-11-7 14:04

Yanamami 發表於 15-11-7 13:31
唔可以叫做“入圍”,極其量叫攞到入場券~
可以叫甄選後入場券

Yanamami  佢意思係攞到入場券前都唔洗見样~  發表於 1 分鐘前

HKID 咪成個樣放係度囉

引用:回覆+Santana+的帖子 好嘅portfolio+唔一

原帖由 Tang614 於 15-11-07 發表
回覆 Santana 的帖子

好嘅portfolio 唔一定講印刷精唔精美,其實資料正確,spelling, organization 等都係 ...
印得精美=/=無跟表格格式 去填表??

引用:+本帖最後由+wacha+於+15-11-7+18:38+編輯+

原帖由 wacha 於 15-11-07 發表

其實咁份表格, 校長會睇哂咁份?
若有幸同校長見吓面,十分中你估佢揸住D乜東東同小朋友傾偈

引用:Quote:原帖由+mcl203+於+15-11-07+發表若有

原帖由 Santana 於 15-11-07 發表
校長一早high light 張表既重點,其實英文對答如流既同學機會頗大。
有傳聞,普通話都用得着

引用:校長自己唔會用普通話問你++但要有條問題要

原帖由 Santana 於 15-11-07 發表
校長自己唔會用普通話問你  但要有條問題要你用普通話答。

普通話叻有jetso ? 未聽過,我比較out:surprise ...

講堅既, 有好朋友分享過, 可能, 係每個考生不ㄧ樣, 咁即係睇住申請表去傾偈啦

補充番, 係英+普, 唔好誤會係全普 ~~~

‹ 上一主題|下一主題