用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band 1c女仔, 中西區or灣仔?
go

band 1c女仔, 中西區or灣仔? [複製鏈接]

happymother88 發表於 15-8-20 19:31
想入女校 ...

中西區揀st clares
計大抽獎放乙1入到既機會, 定係St Clares高D
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

happymother88 發表於 15-8-22 01:10
回覆 mcl203 的帖子

係呀, 因為都要考慮埋萬一跌BAND, BAND TWO又有咩揀呢?
想B1,B2都多選擇,只有東區
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

mcl203 發表於 15-8-22 14:21
依置頂post排2010年成績....何東 未必差得過 鴨真 ~~~

小學係中西區....乙部依本區網會較穩陣...轉區始終 ...
以2013同2014年DSE成績嚟睇, 可能真係鴨真係好D

2013 DSE

2014 DSE

何東

3322: 36.2%
    2222: 80.4%

3322: 38.8%
    2222: 67.9%

鴨真

2222: <=93.3%

2222: <=89.5%

johnnywalker 發表於 15-8-22 19:53
我真大鄉里,唔知有d學校係show 2222
現實係好多學校,尤其唔係坊間所講既B1中學,只會講“整體合格率”(即係2),各科2和4既百份比(專登唔顯示3既比例)

happymother88 發表於 15-8-23 13:15
回覆 mcl203 的帖子

我地係南區既, 大家都知南區有幾多間BAND ONE學校啦 ...
如果本身小學同住址都係南區而你係諗搬屋用住址網抽中學,我建議搬去東區

happymother88 發表於 15-8-23 16:18
回覆 hkpapa852 的帖子

點解呢?
B1B2學校都多選擇,好過何東同鴨真既B2都有好多
‹ 上一主題|下一主題