用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 到協恩interview 啦
樓主: 春卷
go

到協恩interview 啦   [複製鏈接]

According to what the vice-principal had said, the earliest time for the second interview should be January. I don't think the invitation letters will be sent so early!

我昨天都收到电話通知,一月二日下午兩點篮球測試,好彩亞女當曰放假!
似乎所有運動測試都是一月二日!請問冇人知測試幾耐呢?

回復 hugub 的帖子

Agree absolutely!

係!簡介會中副校有提過!

回復 luckyabc 的帖子

上次first in等緊亞女時,唔小心偷聽到嗰男副校同另外一批家長講,話一月尾會有第一輪的2nd in,然後三月份常收到教育局的排名後,會再有第二輪的2nd in!應該兩次in兩批人!

回復 peekaboo2007 的帖子

係掛!但係一月頭已經in晒運動嗰批喎!所以唔肯定!

我昨天都收到信,亞女的同學都收到!等吓等吓就收到㗎啦!但我想問,係咪個個都有2nd ln 㗎?

回復 TwoKidsFamily 的帖子

但係,協恩來年應該收87人,(根據佢嘅學校概覽所講!)如果2nd  ln  只見80幾人,咁咪即係話個個都差不多入硬?因為亞女話佢1st ln麻麻地,我諗住實唔得!冇諗過有2nd ln,以為個個等等吓都會收到信咋!仲有,400人揀,係咪即係話協恩今年只收到约400份表?定係我會錯意?

我估我真係會錯意啦!不過,諗吓諗吓,又計吓計吓,响呢個幾月要見400人,每日都要in 差不多十零人,應該你地講得啱!

有信心兼有鬥心的,機會一定大好多!大家努力吧!
‹ 上一主題|下一主題