用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 呻一呻,希望在明天!
樓主: cathy_ng719
go

呻一呻,希望在明天! [複製鏈接]

我奶奶話幼稚園已經咁緊張,黎緊小學同中學點算!我都唔知點答佢而家又等緊金巴倫迦南結果, 點解唔比我早d收到, 就算reject我都唔駛心掛掛, 但老公又唔明白我, 覺得我精神緊張, 我都係上EK 呢度先覺得我正常番咋, 心目中最心儀係一月in, 如果有offer, 我諗未必會見聖貓, 劍鳴, .......

聽你地咁講, 我個仔仔見迦南一開始就呆豬, 最尾配對錯左banna & orange, 咁即有機? 我講笑咋! 其實真係估佢唔到, 我相信老師話下次再黎玩係真心的, 但係最後批係校長或管理級, 太叻唔收, 唔係FTM可能唔收, 仲有其他野我地唔知, 真係要到收信最後一刻先知, 所以由in完一刻緊張到收信一刻, 有係好折磨

回復 happybbpig 的帖子

個人認為迦南好着重家校合作, 同家長溝通, 如果父母都要番工, 老師同長可能溝通冇咁好, 所以我覺得FTM有分加, 當然唔係絕對啦

重申:我估咋~interview 時, 老師要同仔握握手, 要求左兩三次個仔仔都唔肯, 我就話"shake hands" 啦, 個衰仔先肯同老師握手, 老師問:平時邊個湊? 我答: 我呀, 老師: 唔怪得咁聽你話啦!  其實"可能係"加分位, 不過我都係諗住係waiting 多, 今日下午會知啦...

回復 Ern 的帖子

係呀, 雖然緊張, 但即使唔收過後都係好小事啫, 其實揾學校的過程最主要考驗父母EQ, 小朋友條路咁長, 我地真係要學識放低, 同佢地一齊面對成功與失敗!

samsze    發表於 13-11-18 11:49
‹ 上一主題|下一主題