用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 葵青,荃灣區中學,2017年升讀中一入嚟傾吓! ...
樓主: 熊大
go

葵青,荃灣區中學,2017年升讀中一入嚟傾吓!   [複製鏈接]

回覆 熊大 的帖子

應該要跟埋中一既上學期, 慢慢放手, 但放手唔等如唔理, 可以睇下平時佢點安排溫書時間, 如果覺得有問題, 可以大家傾下, 至於點去溫書, 我依家已經唔太理佢, 佢有佢既方法, 我只會睇結果, 佢都考得唔差我就算了

回覆 wongty912 的帖子

唔駛啦, 唔好有倚賴, 我個女小一到依家都從未去過功補班, 我要返工, 佢放學返去麻麻屋企, 自己做功課, 我放工返去至睇功課, 一直都係咁, 佢自己要有責任

回覆 wongty912 的帖子

B2中學一定谷啦, 間間都想上位, B1中學反而學生自動波, 唔駛谷

回覆 紫蘿蘭 的帖子

晌BK有人說是B3A

回覆 紫蘿蘭 的帖子

唔緊要, 最緊要係用家讚好就得啦

回覆 紫翹 的帖子

其實, 小四成績同小五成績已經可能有出入, 加上呈分, 有一班人又會湧上來, 真係要企得穩陣, 至唔會比人湧跌, 加油
‹ 上一主題|下一主題