用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 guardian
樓主: Yvonnehoney
go

[英國] guardian   [複製鏈接]

搵guardian仲辛苦過搵學校(emoji)‍♀️
知道guardian 都好重要,但其實我主要想它幫我搵host family for exeat week 或half term, 咁究竟邊間好D呢?真係頭痛到爆(emoji)‍♀️
有d收費又好貴,真係唔知點選好, help help(emoji)‍♀️

16    0    0    0

yuyueng 發表於 21-4-24 08:30
貴既好既guardian company 又唔一定會有好既host family ,有時其實咁啱撞彩。搵D大路有信譽既又苻合自己要 ...

係,我就係睇咗好多前輩嘅Post都咁講。

Christinewyl 發表於 21-4-24 09:07
我近排都看了很多間

請問你有心水嗎?(emoji)

我其實覺得好奇,除左white house之外(當然可能係我唔識搵啦)好多間都冇將個charge寫在網頁上,要逐間WhatsApp去問,我都唔明點解會咁

我現在正研究緊whg和crown guardian

我都有睇GIS,不過都幾貴(emoji)‍♀️

我覺得pippa貴, 而whitehouse真係平DD,  但host family accommodation第一晚要收1.5 nights(即第一晚要比 £73.50, 之後才 £49一晚), Belgravia在港有office,但都有D貴),brightworld 貴過whitehouse少少, 但講明christmas唔會提供host family, 本來都無咩所謂, 但covid-19下, 我又真係有dd擔心返唔到來, 至於crown guardian, send完電郵幾日都無覆! 另外, GIS都可以廣東話, 但也是貴

Updated 下,剛收到crown既電郵,收費合理(算平),但Homestay價格個range都比較大, 由40-60磅,depends on single or shared room和location

想請教各位,究竟計homestay fee時,是計日數,抑或計night的?

有D homestay係逐日計, 而有D就用night計如果咁睇, 多住homestay, 用night計就抵dd, 但當然個plan本身都會貴dd, 真係要細心d去留意!

爬文, 逐間細心去睇comment、價格、條文.....真係好花心力!

係,我在這裡學到好多野

想請教各位,如果一年後換guardian agent其實係咪都可以㗎? 會唔會超級麻煩? 當然我唔希望有咁嘅事情發生,但我真係好驚自己今日揀錯(emoji)‍♀️

Thanks
‹ 上一主題|下一主題