用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) ...
go

有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) [複製鏈接]

主流班冇net class teacher, 會唔會比國際班學英文差d?

報直資小學又會唔會差d?

(唔該唔好係度鬧交話york係人都收,commercial, 呢d我係ek睇過好多,唔洗再重覆,thx)

8    0    0    0

引用:Quote:macmate+發表於+13-10-29+16:38+如果

原帖由 hyde1111 於 13-10-29 發表
我今天都有打電話去國際和雙語班的就差在
國際班2個班主任1中1NET
雙語班2中
不過我好想有net班主任,因為英文係日常interaction學番黎。

引用:Quote:cherryird+發表於+13-10-30+07:35+標

原帖由 MrBeast 於 13-10-30 發表
我 Buy york ga, 但都想知這discussion 不是放在york 區好些嗎?
咁討論區都有好多post淨係問think, st c, km, kv呀

引用:Quote:原帖由+MrBeast+於+13-10-30+發表我+

原帖由 confidence 於 13-10-31 發表
心水清的家長,其實都明白此post在此開的用意……最好不要再說了……怕您又會被“用家“說您有意“ ...
你要唱衰york就自己另開post, 唔好阻住我問野

Chirley    發表於 13-11-1 13:07

引用:大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點

原帖由 BALL_B116 於 13-10-31 發表
大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點會可以比人混淆視聽呢?你已經對York好不滿,樓主開post係真心請 ...
D人煩到爆,成日走黎搵交嗌,講埋d野完全冇意思,明明話左唔歡迎佢地都要走入黎攪攪震。

引用:Montessori+Bilingual+Secion+-+係咪即係主

原帖由 Micheleyau 於 13-11-01 發表
Montessori Bilingual Secion - 係咪即係主流班?
係,我都係呢班

引用:其實唔知點解有人每逢york既post都會入,係

原帖由 昕昕媽咪 於 13-10-31 發表
其實唔知點解有人每逢york既post都會入,係咁講york點唔好。我明白每人都有自己意見,亦有自由表達權利,但 ...
我就係見次次york既post都被人騎劫左,先至講明唔buy唔好入,我唔想d人阻住我問用家意見,d人仲要走入黎,阻住哂

引用:正常唔滿意一間學校除左唔會報讀之外,見到

原帖由 BALL_B116 於 13-10-31 發表
正常唔滿意一間學校除左唔會報讀之外,見到相關標題都不感興趣啦,仲點會click入去睇?就算當資料咁睇下都 ...
我都唔明d人咩用心,我又唔係問佢york好唔好,我係問好實在既問題,佢地唔係用家,行過入黎講2句廢話,想點

引用:其實點解咁多人唔鍾意York?+如果話commerci

原帖由 sakbbjaijai 於 13-11-01 發表
其實點解咁多人唔鍾意York? 如果話commercial,  好多幼稚園都好commercial la,  話校長唔好, 我覺得有D 學 ...
其實錢我預左俾,commercial我唔介意,最重要係佢係咪value for money. 如果佢教得好,俾多d有咩所謂? 教得唔好,倒貼俾我都唔要。

引用:我女女讀緊主流班k2,日日返學好開心 +

原帖由 wywleung 於 13-11-01 發表
我女女讀緊主流班k2,日日返學好開心
請問2個班主任係純講中文,定一個中一個英文?

另外我見學校有介紹話會教拉小提琴,打golf,係正常上課時間教,定係額外報名學既?

引用:前者我唔清楚,後者係小提琴同網球,係常規

原帖由 BALL_B116 於 13-11-01 發表
前者我唔清楚,後者係小提琴同網球,係常規課程,網球拍同小提琴另外買(可自行購買或跟學校訂購)

...
Thank you!

引用:係本身音樂堂都有拉小提琴,是屬常規課程,

原帖由 BALL_B116 於 13-11-01 發表
係本身音樂堂都有拉小提琴,是屬常規課程,如需要學更高level可以星期六自費當興趣班學

...
不過星期六我想自己同小朋友玩多d.

引用:Thanks+for+reply.+咁你有冇收到一封要去wo

原帖由 Micheleyau 於 13-11-01 發表
Thanks for reply. 咁你有冇收到一封要去workshop 既信?
有呀

引用:Quote:原帖由+jdbkk+於+13-11-06+發表請問

原帖由 cindy124 於 13-11-06 發表
大概10k一年到啦
請問10k包咩野?

‹ 上一主題|下一主題