用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 到協恩interview 啦
樓主: 春卷
go

到協恩interview 啦   [複製鏈接]

春卷 發表於 12-12-3 10:08
從來只有聽D人話響DGS讀得唔開心,內裡競爭大。但未有聽過讀協恩話唔開心,不用太擔心吧。

...
好視乎個人的自發性。辛苦換來成果,睇下你揀邊樣!協恩叻嗰班都一樣要好勤力架。
:verycold: :verycold: :verycold:

e12340 發表於 12-12-4 14:46
妳好,我有一事請敎,我和女兒聽完简介會後,女兒很喜歡該校(HY),但又不敢報名原因我哋住公型資助房屋在馬鞍山 ...
從兩方面去著手。第一,照報、照考。佢肯收你嘅,佢地有學費減免計劃,或者到時佢收你,你先考慮放棄都未遲。第二,放棄協恩,搵過另一間。而家反為係協恩轉左直資後入學競爭大左,唔容易入。
:verycold: :verycold: :verycold:

laips 發表於 12-12-6 15:11
回復 JustAParent 的帖子

請問教得甘淺用什麼作標準收生,無可能甘樣問題可以睇個小朋友係點 ...

面試可以有好多不同的標準,不過這間學校好好,將面試的重點寫出來,可以參考或者比較下,從中領略別人在面試的標準。

http://www.cdgfss.edu.hk/2010Web/files/news/SSPA/ENG_SSPA_Details_2013-2014.pdf

第四點。

四百個同學當中,如果有d比其他直資吸納,有d又放棄直資去了自行,7除8扣低下,連埋後補生的名單,這四百個進入倒數階段的同學都已經好大機會了!
‹ 上一主題|下一主題