用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想要12網,值得買多間樓?
go

想要12網,值得買多間樓?   [複製鏈接]

回覆:想要12網,值得買多間樓?

值得。唔為校網,都可以租俾人

回覆:想要12網,值得買多間樓?

查實12網咁大,邊度最值得投資?
我自己就覺得天后那邊相對無咁嘈雜,附近有大型圖書館、維園,小朋友活動空間相對多,衣食住行都方便,價格又無灣仔咁貴

引用:Quote:hkpapa852+發表於+17-1-22+15:22+ 其

原帖由 Charlotte_mom 於 17-01-22 發表

灣仔我自己唔太鐘意,我意思地鐵站附近,真係太迫喇: ...
咁嗰度梗係全個12網之中比較迫和細啦,但仍然搶到咁貴梗有理由,加上當中有一些舊區重建的,如「喜x街」,已經令舊區面貌變得煥然一新,面目全非。當然也可說這是地產覇權。

引用:其實我買了有些後悔,一買就出超辣招,又要

原帖由 appledai 於 17-01-22 發表
其實我買了有些後悔,一買就出超辣招,又要被綁三年才可以賣,其實我自己住的都想換大些,但當初為個女,看 ...
要睇長線,先不說是否買得啱時機,你買12網總好過買其他區分,要租出去一定唔難, 大把人租來只為個地址⋯

引用:+本帖最後由+rinarina+於+17-1-23+12:50+編

原帖由 rinarina 於 17-01-23 發表
中半山和大坑道嗰d呎數大銀碼大,我彈藥有限,投資我會㨂近地鐵細碼一兩房嗰d囉,交通方便d,租出去和甩手也比較易,而且揾個一個地址大抽獎都唔洗咁重注掛。
但我見EK呢度好多JM似乎都好富貴無咩所謂囉

‹ 上一主題|下一主題