用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 2nd interview
樓主: fatdogman
go

LH 2nd interview   [複製鏈接]

9月頭細B 報左凱帆軒 面試當日完成差唔多所有task 一對一果part老師問左超過20條問題! 答啱90% 結果系 “貴子女毋須參加第二次面試” 好傷心

回覆 jjson 的帖子

Really?!super small b (Dec.) got K1 offer! Your child should perform quite outstanding

所以學之園系鍾意收D可以坐定定,服從性高同埋受規矩的小朋友?咁唔怪得我仔仔冇second in啦 英文果Part離開座位 見校長三本書內容比較簡單 好快翻完就要去摸教室牆上果的佈置 校長的指令只系做到7成 唉

可能系 坐定定,服從性,守規矩 呢的仲要重要過中間一對一果Part回答問題?

我仔仔系英文果Part做啱所有task, 有唱有跳,一對一果Part差唔多答啱所有問題,最後仍然冇Second in 我覺得應該係中間有離開座位,見校長未坐得定同聽指令表現一般 只可以話呢間學校可能唔啱佢

回覆 lovelyjen 的帖子

所以系有Second in? 我仔仔系9月頭細B 都預左機會好微

回覆 mrsmartie 的帖子

有second in 應該系已經肯定小朋友的能力 我相信second in 主要系見家長 之前爬文有用家話以前系冇second in 依家有主要係想知道家長的教育理念 我都相信校長唔會得閒到Call好多人去見 機會相當大 加油
‹ 上一主題|下一主題