用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國寄宿中學怎麼比較?謝謝提供建議
go

英國寄宿中學怎麼比較?謝謝提供建議 [複製鏈接]

cfs 發表於 18-11-25 15:32
我仔明年去Year 8現在中一,個人覺得Year 8已經可以,有些學校更加可以入Year 9,不過我想比佢多一年時間適 ...

同意,因為仔仔來年去英國讀year 10, 成績中游,agent 幫佢揀了woodhouse grove school, 仔仔好鍾意,價錢又合理。但身邊的朋友認為可以進取啲,再考,真頭痕。
其實我的目標很簡單,入到大學便ok .
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

cfs 發表於 18-11-26 07:02
但要就埋價格就選擇唔多。你朋友擔心也是正常,始終已經year 10,進入高中期,讀書氣氛濃厚會比較好。
咁你 ...

打算再算多幾間

delfin 發表於 18-11-26 07:15
打算再算多幾間

有冇推介?

cfs 發表於 18-11-26 07:17
咁就主力考中上游學校啦,考多三間比較下。咁wood比咗留位費未?

俾了三萬多港元,但仍會試多二、三間。上次因為副校長來了香港直接見

cfs 發表於 18-11-26 09:16
成績價格也中上游試下Christ college ,其他成績中上價格又再上啲,我冇再接觸喇,仲要預佢每年加5%喎!
...

好let me check check

cfs 發表於 18-11-26 15:13

沒有,只是我搵學校時agent介紹我,所以有硏究少少,不過最後 ...

2019年9月去?升year幾?

cfs 發表於 18-11-26 16:42
Year 8 ,仲乜呀?

冇呀!其實都唔捨得
‹ 上一主題|下一主題