用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇細b repeat n or k1?
樓主: Handsomewoman
go

有冇細b repeat n or k1? [複製鏈接]

twllc 發表於 14-9-14 16:44
我朋友囡囡11月b, 讀k1時考到九龍塘一間名校再repeat k1。本來朋友稔住咁樣會考到神校小一,点知舊年只考到 ...
咁你fd有冇做下賽後檢討硏究問題係邊?

twllc 發表於 14-9-14 21:16
回覆 MrBeast 的帖子

我冇問佢有冇賽後檢討,但我覺得佢根本唔根據佢囡囡性格選校,只係跟據自己個人喜好 ...
咁都唔差ar, 考小一ge野有時都要講下運,有一st cat 老師對我說過就算一些她們覺得叻的學生都0 offer.
賬面睇我覺得你fd 沒客觀地考慮所有因素和期望過高多過大細B。

twllc 發表於 14-9-16 22:50
回覆 MrBeast 的帖子

就係我朋友稔住超大B比人有優勢﹐所以當結果唔太好時,佢就覺得唔知轉做超大B黎做乜 ...
咁投資就更有風險,佢失望我都理解,but sorry to say 如你fd 在k2時有試考小學,應有some idea how to prepare for 神校面試,either way, 佢都只能怪自己做得不足。
‹ 上一主題|下一主題