用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行收生階段選校犯了嚴重錯誤,求教解決辦法。 ...
go

自行收生階段選校犯了嚴重錯誤,求教解決辦法。 [複製鏈接]

adrian媽咪 發表於 13-1-5 11:40
我問過學校,一經交表,不能收回。

你會用激D的方法, 讓學校怕咗你, 佢地一定會攞番比你。

我會咁..... 做 ..... 例如 : 賴死唔走, 死同佢理論講道理 ..........
如果仲唔得, 我會 ............. 帶理個tent 會同佢理論, 一於係埋學校過夜 .講道理........
如果仲唔得, 我會 .............  放個臭屁蛋去攪事。

播道書院2B--------

點解 播道書院 會淪為 2B 級 ????

但係小學又咁多人爭讀 ???  唔明白 ????

即係多家長爭B2 宜資 ???

黃巴士  可能有部分中學已升LEVEL, 最好參照KHMAMA資料---- 家長們再CHECK UPDATE 資料啦!!  發表於 13-1-7 12:22

abcd0001 發表於 13-1-7 10:00
因為很多校長都是演說家 不是說笑 真係講吓的願景only 又得咗

家長又以為希望在明天, 明天 ...

唔係演說咁簡單喎, 佢自己幾個孩子, 還有他親戚的子女(佢話係家姐姐夫的仔女)都在該校讀書, 咁佢唔為自己個荷包, 都為下一代, 為親戚的下一代唸。

好似話呢間中學升級緊, 因為小學收生好強勁, 前屇係幾千人揀百多人, 質素提高了, 小學家長都話會繼續上中學。  咁無理由英文小學強人尖子上到中學會變差。  我估 : 呢間學校應該提升中, 可能是1C級。

‹ 上一主題|下一主題