用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求救-聖保羅堂am和禮賢會am如何選擇?
樓主: mimibibi
go

求救-聖保羅堂am和禮賢會am如何選擇? [複製鏈接]

上面有家長報錯誤資訊, 我女現正就讀中環SPC K1, K1已經每日都有一至兩樣功課架, 星期五仲有圖書要做閱讀報告添。好難相信K2會少功課過K1。

我女是重讀K1生, 超大女, 之前在另一間有學劵的村校就讀。平心而論, 在有學劵學校相比中SPC是高質素的, 無論老師, 學術, 校舍設施等各方面。我不知另一間禮賢會質素如何, 所以不加意見。大家對學術深淺定義也不同, 我只同上一間村校相比, SPC的課程或詞彙是相對深了。我眼見同班的小朋友都讀得好開心, 同班的家長都好滿意SPC的表現。

回覆 mimibibi 的帖子

小朋友讀得好開心, 好喜歡返學, 老師對小朋友有愛心。中環校舍有戶外設施。

回覆 KK0916 的帖子

中環老師有一半是由北角調過去的, 每一班都有一個舊老師及一個新請的有經驗老師帶領。所以完全無問題。主任都是北角調過來的, 校長兩邊走, 隔日在北角/中環。我家小朋友返得好開心, 老師亦好盡責有愛心, 夜晚下班後有需要亦都會打電話告知家長小朋友當日情況。<這件事是同班同學家長在whatsapp group內告知的。>
‹ 上一主題|下一主題