用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 銅鑼灣ACCELLA LEARNING CENTRE好唔好?
樓主: 珠媽
go

銅鑼灣ACCELLA LEARNING CENTRE好唔好? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 銅鑼灣ACCELLA LEARNING CENTRE好唔好?

我女女上左一堂trial class+一堂正式
其實上堂d野都唔易, 又多野寫, 不過我個女又好鐘意wor(一試完堂就問我報左名未幾時再去)
佢有個外籍老師, 會用1個鐘go through本reader, 做d類似閱讀理解, 而佢太太就負責discipline, 之後太太會用半個鐘教gramma
由於太太係本地小學教師(佢自己話), 所以會比較清楚而家d小朋友"興"咩, 而佢地只做星期六日, 每個level一班最多6人
不過留意返, 過埋6月會開始summer session, 全部regular class無晒只做暑期班, 所以如果想join就要留意返schedule

醒目開學勳章 王國長老

我女女都係bk媽咪介紹, 而家讀緊(不過summer時間唔arm停左)
佢一班只有4-6人, 比起british council少好多(聽朋友講一班有成20人 )
頭一個hour係外籍老師教, 睇reader同做閱讀理解, 之後半個鐘係太太教gramma, 可能由於太太本身屬於"秘撈", 所以無佢地d相, 只有學生d相
我個女就好鐘意, 果時summer上唔到, 我都好驚9月會full(因為我唸好多人上完summer course都會繼續), 拿拿臨同老師安排俾deposit hold住9月個位.........由於佢只開星期六,日, 每班又咁少人, 所以一定好快full, 有興趣好早d去問喇
如果小朋友怕講英文, 就更加要join tim啦! 語言既野, 早d學好! 唔通由得佢一路怕落去咩! 佢有中國人太太睇住, 可以幫一幫d小朋友, 其實佢都有試堂架, 試左睇下情況點先啦!

醒目開學勳章 王國長老

唔怪得今年9月再enrol時, 見到多左呢個term啦, 我就估之前一定發生過d事.......
順帶提一句, accella係無補堂既, 每個term10堂, confirm時交學費, 無論咩理由都無得補, 不過如果交學費時請假, 就可以交少果堂學費
原文章由 kittylock 於 07-11-17 11:57 AM 硐表
Kids have to behave well in class (not to affect others) too cos I know one kid was terminated from attending their class due to behavoural/attention problem.

[ 本文章最後由 Charlotte_mom 於 07-11-17 12:59 編輯 ]

醒目開學勳章 王國長老

係wor, 攪錯左
原文章由 kittylock 於 07-11-17 01:02 PM 硐表
Charlotte_mom,

Long time no chat la!

Should be 每個term8 堂 (not 10堂).

btw, the termination case just happened at the beginning of this month (not long ago)... They do pick students in  ...
‹ 上一主題|下一主題