用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荃灣浸信會幼稚園 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟V
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟V [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟V

honey唔得咁嫁,大家唔敢問問題嫁啦...

oiyingdad
你繼續啦,我地尊重你的提問...
但真係要冰來做咩呢?
個到有雪櫃,我地一到步會放晒d食物�飲品入去嫁啦.

yanyanmama 寫道:
但點帶入去呀, 定係想分別"冰"或"水"既形狀

醒目開學勳章

童軍哥哥話佢識嫁
但我同honey一樣,無咩頭緒,
(想像似係波波池咁上下一彈即開咁啦)
唔方幫得手個隻,你知-我大少奶來嫁嘛...
幫口就叻 ...

但唔緊要啦,到時我個童軍哥哥搞唔掂,
重有幾他童軍哥哥�姐姐�消防員哥哥�警察哥哥嫁嘛
重有皇阿爸呢
tramtram 寫道:
好姊妹     
但睇埋妳最尾個句驚驚地....借問聲妳老板是否識紮營 [quote]
010 寫道:
我老板搞左自己個個,搞埋020個個,
佢應該可以幫埋CL332既...
放心啦,佢地入來前都應該紮好晒嫁啦.
...但究竟d營難唔難紮嫁   

醒目開學勳章

christina
你個啖留返錫你個哥哥得啦,
佢先係為你紮營個個呀...
咪錫錯人呀

tramtram
講緊我咩...honey問你使唔使換左佢喎...
若果真係講緊我...咁請更正...
係佢一枝”公”自己搞掂咋..

mcphee
你老板做demo都好喎,
就算班童軍真係掂,其他人都有需要看版喎.

總之到時大家加油!

醒目開學勳章

想像下啫,我當然知道唔係啦.
...乙水得大家開心笑呢...

收波波池-呢樣我強項喎!
yanyanmama 寫道:
我好怕收波波池, 都唔知點摺

[quote]

McPhee 寫道:

點會係咁呀

醒目開學勳章

吓,以為係宿營,咁你兩母囡點算!要訓草地喎
叫佢加油啦...唔係會被沒收使用電筒權利嫁

christina 寫道:
\我老公唔慌掂la, 因為佢以為我地成班去宿營, 不是"露營" :tongue:

醒目開學勳章

McPhee
有冷氣筍價嘛...我都想要喎   

皇阿爸
囡囡實好開心啦,全部新野喎     
大阿哥識呷醋無

必必
收到,一陣去看看

christina
有指揮大使mcphee老公做demo嘛.放心
信你honey,為左你定兩母囡.佢一定得嫁

我從來無親眼見過個營點起....
我記得個時好快,係我執好野,已經入得營.
但我真係唔識囉

mcphee
想問下,起一個營要幾耐,我要預計下要幫老板抺幾耐汗...我要乙水掂佢先    

醒目開學勳章

佢又來啦
大家請忍10mins

醒目開學勳章

高達...來晚啦...甲蟲王者訓左啦   

醒目開學勳章

古仔係高達迷來嫁...佢來過我屋企一次,話唔來玩啦...原因係....我屋企得2個小小的超人玩具...唔岩玩喎   

所以古仔再搞生日會,大家好易選禮物囉

yiuyo仔仔,一定叫自己做甲蟲王者2,佢兩個超級fans來嫁嘛...皇阿爸,下次叫埋格格,christina/mcphee叫埋公主1/公主2上來玩,yanma叫埋鬼妹仔....
到時一定好多     :cry:  :evil:            

醒目開學勳章

必必
唔迫佢就11/12點都唔訓(放假�暑假就係咁).
但返學我通常10點要佢刷牙,10點半前要入房....
有時佢都要"旭"到11點先訓著嫁 ...

醒目開學勳章

各位早

必必
今早話比仔仔知,昨晚有位高達來揾佢,叫佢估下係誰.
佢一估就中...證明佢地好了解同學仔之間的喜好囉

yanma
係,重等緊你地個幾個新血呢!

醒目開學勳章

mcphee
收到囉,唔該晒
另pls check pm

maku
又到囡囡病...真担心,媽媽也要保重...

honey
一來你又唔來.二來準備緊wild camp鎖碎事...

醒目開學勳章

512營友注意事項重點-重有1日咋

集合時間-5/12 1:45pm 愉景新城近McDonld出口上車
回程時間-5/13 1:00pm 北潭涌(停荃浸及綠楊地鐵站)

1)        上車後會每家庭分派一份水上活動聲明書,以備513玩水上活動時交回中心(必須填上小朋友資料才可以玩).
2)        入營後會有∼15min簡介會,方便大家了解營地設施 (所有人(大人小朋友)都一定要參加-因有關安全事項)
3a)        ~4pm -野外定向(約6-7人一組�共分7組-請自行組合)
3b)        ~5pm -起營約需15-20min,請鼓勵小朋友幫手起營.  
>>>4-5人家庭為大營 2-3人家庭為小營�每人有一睡袋
>>>自備床單以蓋在中心供應地蓆上
>>> 自備4-6個夾仔夾實四邊以防走位
>>>有需要請自備枕頭  
>>>請備輕便拖鞋給小朋友/自己作出入營幕之用
>>>記住自備電筒+足夠電芯,因11點熄燈後營內真係會黑蚊蚊嫁
>>>建議給每位小朋友另備一支電筒,唔係實同大人爭
>>>請備蚊怕水�防蚊器�太陽帽�防晒液
>>>參加水上活動時,須穿上T恤,救生衣./助浮衣及包踭包趾膠鞋-可以係運動鞋(拖鞋及涼鞋皆不宜-因未能保護腳踭)

注意:(野外定向 與 起營時間次序可能有變,要視當時工作人員安排,若先玩野外定向,工作人員會安排一個地方安置行李物品,建議帶備輕便背包以放置貴重私人物件)

4)        6pm-分配BBQ預備事項...
>>>營地應會安排近BBQ地點
組別1 起爐(∼4人 男仕)
組别2 安置物品�分配飲品(∼4 [yiuyo/yanma]) 
組別2 預備食物(椰青飯�糖水�煮腸仔�丸類)(∼4人 [mcphee/christina])
組別3 預備燒烤食物(有些食物要加工程序,
如:粟米�蕃薯要包鍚紙...) (∼4人 [010/020+小朋友])
組別4 看守小朋友/帶領集體遊戲(~8人 必必)
(計劃會給小朋友在幾個指定營幕內玩
但需要有人照顧小朋友到洗手間...控制秩序等等)  

5)        沖涼安排:男女各有6格沖涼房,24小時均有冷熱水供應
6)        在中心範圍內嚴禁吸煙、游泳、垂釣及賭博
7)        中心於晚上十一時正關燈,露營營友須返回營地休息 / 談心

醒目開學勳章

honey
真係好多鎖碎事嫁...

tramtram
記住我地會係近BBQ地點紥營,你7點入來我地應該係BBQ地點,
打唔到電話就直入來揾我地,放心50人咁大堆頭,你實揾到.

mcphee
重有無更正�遺漏?請提醒.

醒目開學勳章

tramtram
放心.我今晚返去,pm多幾個電話你
(不同網絡以備你不時之需...)

醒目開學勳章

mcphee
係,真係識背...
個手係到做公司野,個腦只係諗wild camp事...
係...可能真係會有失落感 ...
不過我跟住都要著手搞台灣之行啦.
其實呢前幾晚都開始刨經...
所以放心啦,我唔會空虛嫁....

christina
你提得岩,係要帶雨具,因為真係可能會有微雨嫁.
為小朋友準備件長衫風衣都好.

yanma
我對你一樣咁好啦.兩個都係我honey

醒目開學勳章

tramtram
我都想訓.再諗起明天...
直頭想返屋企訓 ...

christina
係,yiuyo係地最多挨夜個個...
佢好多時一點先上來嫁...

各位媽咪
仔仔囡囡有無送條愛心手”練”過你!!!

醒目開學勳章

honey
無....理由喎
佢串好一條昨晚我一返到屋企即刻送比我嫁喎
會唔會今日先有?我仔話學校比嫁喎...
定又只得B班有???

好媽媽話佢唔去camp搭唔到咀喎

醒目開學勳章

我終於揾到一個生仔個好處啦

McPhee 寫道:

亞囡話條手練係佢過喎   

[quote]
010 寫道:

各位媽咪
仔仔囡囡有無送條愛心手”練”過你!!!
[/quote]

醒目開學勳章

yanma/tramtram

我諗....唔係日日都咁好生意掛...
就算係...人地無大假無病假無醫療無強積金無退休金
無員工福利無開工利是無雙糧花紅重要無得返工時間上BK嫁...
羨慕.   

學砵仔糕好似明愛定YMCA暑期班有得學.
一係的起心肝學好出來開店.
我話過只要你地是旦一個開店.
我”更”唔中意食糕都個個星期幫你買幾個以示鼓勵支時.

所以咪坐係到羨慕!GO GO GO,支持你地!加油!
‹ 上一主題|下一主題