用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴2007 pre-nursery 家長請進-註冊咗未? ...
樓主: zoeli
go

劍鳴2007 pre-nursery 家長請進-註冊咗未? [複製鏈接]

Re: 劍鳴2007 pre-nursery 家長請進

Genki
Welcome ar ... 洵洵都係上午班, 唔知到時有冇機會做同學呢 ?

zoeli
唔駛客氣, 我都係咁啱揾到啫~~~

大家交換下資料, 意見, 到第時都好有幫助  

Genki
新生入學係 7 月咩 ? 我以為係 8 月添, 定 8 月個係家長會 ?? 唔知幾時先知係讀邊班呢 ....  

愛林媽,
我暫時諗住俾 d 課外活動佢係放學後玩, 不過唔會日日, may be 一個 week 一至兩日咁啦 (下午 3 點後, 等佢瞓夠先去), 亦都唔會係學術性質, 可能係 d 音樂或跳舞或其他, 視乎佢想玩邊 d.

weekend 就會揾個英文 pg .... 最好有 net 個隻, 因為我地揀左上午班, net 既時間少左, 所以想揾番個 net 既 pg, 幫補下咁囉.

不過我就乜都未開始揾, 番去同老公商量下先, 如果佢都認同, 咁就開始著手揾下係邊度上課外活動...  

愛林媽,
係呀, 我都係因為上午班 d 時間好用 d, 先同佢轉咋.

今朝先同老公講, 揾 d 課外興趣班俾洵洵開學後讀, 佢都覺得ok, 所以而家著手同佢睇下先....

不過興趣班就一係 8 月開始, 不係10-11 月, 因為驚佢一次過要熟習兩個地方 (興趣班 & nursery) 會更加難攪.

6 月係咪要番去交學費同埋書簿校服費呀 ??

愛林媽,
咁你係搭保姆車定自己送佢番學呀 ??

gotgot 寫道:
Genki,

因為之前係道聽過有媽咪話有一日係搵埋校車付責人出o黎講返搭校車事宜?可能係7月時會一次過講埋o卦,又或且係我記錯啦~  

不過我個囡唔諗住搭校車,所以其實唔關我事,haha...     

愛林媽,
多謝你報料呀 ~~~

關於興趣班, 學校係咪都有 d 課外活動架呢 ?? 如果係, 咁我會揀學校個 d .. 不過我唔 sure 係咪俾我地 n1既小朋友玩, 如果學校冇, 我先會去揾出面個 d 啦.

咁你 62 肯車愛林就當然最好啦      

愛林媽,
oh, 要下學期先有課外活動架 ?? 咁我係出面睇下有冇先  

我冇收到花呀... 可能做花個日洵洵冇番, 所以冇啦...  

愛林媽,
ohhhhhhhhhhhhh ... 我唔記得左睇添... 不過其實個段時間我出左街食飯, 點都冇得睇    

祝各位媽咪,

[size=large]母親節快樂~~~

我都收到信啦, 不過 9 號個日唔係香港, 要揾家姐幫手攪.      

愛林媽,
係呀, 我地會一家去旅行呀, 所以咪要揾人幫我攪註冊囉.

生日會我就唔攪啦, 其實上年都冇攪, 只係一家三口去左海洋公園咁咋. 今年去旅行當埋慶祝架啦

愛林媽,
洵洵今日開始唔番學啦, 去到 6 月 12 先番, 因為呢排學校好似幾多小朋友病左, 咁我驚洵洵會病埋, 所以唔俾佢番住. 費事佢出發先黎病~~~

再加上佢前日開始流鼻水, 尋日睇左醫生, 好番 d, 但我都唔敢俾佢周圍去, 希望佢趕得切好番啦~~

可以同表哥表姐一齊攪又幾好喎, 夠晒熱鬧啦~~

zoeli,
你會唔會考慮埋小朋友讀小一既校網而搬屋呀 ??

不過我都覺搬得太遠, 大人同小朋友每日咁來來回回都會好攰, 到時會唔會影響學習情緒呢 ?

愛林媽,
我就係驚一病, 未必即刻好番, 所以今個 week 先決定唔番, 下個 week 已經要起程啦.

不過洵洵而家都病左, 星期日開始流鼻水, 今日仲咳添, 所以佢係咪都番唔到學.

唉, 希望佢快 d 好番啦~~

好耐冇黎啦, 真係差 d 揾唔番呢個 topic 呀~~~~

我都未帶洵洵去 body check 呀, 成日都唔記得帶埋個表去醫生度. 知唔知幾時要交呀 ??

仲有, 有冇人知家長會幾時呀 ?

我整左 d 鞋貼, 同織物 label, 不過其他野乜都未買 .... 都係要快手 d 準備好先得.

我係呢度訂左 d, 不過價錢都唔平
http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp

原文章由 cheungoli 於 07-7-26 13:42 發表
家長會好似8月尾,我想問d防水label邊度買呀
‹ 上一主題|下一主題