用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 早退放學去面試(小學 插班生)
go

早退放學去面試(小學 插班生) [複製鏈接]

早退放學去面試(小學 插班生)

下星期要同囡囡去面試,,(小學 插班生)
但當日囡囡要返學,
所以要在下午早退放學去面試,
請問 ?
直接著校服去in,定一話換返便服去in 會較好呢 ?
請大家俾俾意見 ,thanks!!!
:wave: :oops: miu 213 ?-(Opps I did it again ....!!!

Re: 早退放學去面試(小學 插班生)

可以著校服架...我見都有部份人著校服的呀
miu213 寫道:
下星期要同囡囡去面試,,(小學 插班生)
但當日囡囡要返學,
所以要在下午早退放學去面試,
請問 ?
直接著校服去in,定一話換返便服去in 會較好呢 ?
請大家俾俾意見 ,thanks!!!

我就帶埋school uniform.  interview著interview衫, 返到學校去washroom換番衫.  

首先多謝bk媽咪的回覆!
想問多一點.......

如果著校服去 in 會否給人感覺無誠意 ?
定一話面試的學校老師是不會介意的 ??

面試時間在下午2時正,
那麼囡囡要在學校午膳後早退趕去 ,
:wave: :oops: miu 213 ?-(Opps I did it again ....!!!

我就認為無所謂。但每個人的想法不同,很難肯定老師不會介意。
還有、就是看你小孩的校服是否稱身。(有很多小孩的校服是不太稱身的。)要是你仍不安心,干脆把校服換掉,免得萬一 touch wood 面試不成功,怪責自己就不好了。

miu213,

吓! 咁早可以面試啦!  我都要同囝囝轉校插班呀(九月)! 我諗住仲早未去學校問添

我覺得可以著校服. 咁你去in間學校都知你本身讀邊間學校啦, 我又覺得唔需要太刻意去換便服囉~~~~

著校服著得端裝會似一個學生
著便服.....老師可能會諗....為左面試就學都唔返??
誠意未必見到....被人誤以為"對返學事情輕忽".....得不嘗失

多謝大家的reply,
我決定穿校服.......^_^
不過面試那天是體育堂,
穿P.E. 運動服去面試又ok嗎 ??
唉 !!!真煩 !

2時正面試,1時25分才可接囡囡走,
到面試的學校大約要15-20分鍾,都幾緊 woor....

miu213 寫道:
多謝大家的reply,
不過面試那天是體育堂,
唉 !!!真煩 !

如果係咁, 我會通知老師囡囡當日唔上PE堂. 著番校服裙, 整齊d.  

都無乜所謂既我覺得,係校服一部份黎架麻...
miu213 寫道:
多謝大家的reply,
不過面試那天是體育堂,
唉 !!!真煩 !

我就認為著PE衫唔係太好。而且上完PE堂,儀容方面會唔會不大整齊呢?心情又點呢?

miu213,
想請問妳帶妳囡囡去邊間面試,咁快就去面試??  因我想同亞仔插班,是否很遲呢?

BeiRui

‹ 上一主題|下一主題