用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 室內滾軸溜冰
go

室內滾軸溜冰 [複製鏈接]

室內滾軸溜冰

請問有冇人參加過美美大厦嘅"室內滾軸溜冰"班? 好似叫johnwing(?)  any comment?

Re: 室內滾軸溜冰

OK 呀. D教練幾有心機,每堂教完技巧就玩遊戲,D小朋友幾開心呀

They just open a new center in Tseung Kwan O Center.

*littleprince* 寫道:
請問有冇人參加過美美大厦嘅"室內滾軸溜冰"班? 好似叫johnwing(?)  any comment?

hello wewangwang,

若果學嘅話需要添置啲乜嘢裝備?收費如何?家長是否需要在場?見佢哋仲有画班,水準如何?

hello wensi,

tseung kwan o 有 center?有冇得學溜冰?

thanks all !!

:chair: hay

hay_damian

若果學嘅話需要添置啲乜嘢裝備?.................不用住,全包係玩先買,要鞋,頭盔,護"失"&踩
收費如何?..............around 有幾一堂
家長是否需要在場?.................我有,睇住好D!
我係D室外場學平D但遠

tseung kwan o 有 center?.........TKO中心一樓
有冇得學溜冰?................有但要三月先用得要check 安全先,好靚好新!我打算係個度開生日會   

wewangwang 寫道:
OK 呀. D教練幾有心機,每堂教完技巧就玩遊戲,D小朋友幾開心呀

Hello wewangwang,

請問幾錢學費呀?
Tks.

amazing9870

anyone can provide more details info?

Thanks.

amazing9870

FYI, there is another choice called "Checker", here is their website:
http://www.checkersport.com.hk/

amazing9870 寫道:
[quote]

anyone can provide more details info?

Thanks.

amazing9870[/quote]

CyrusMom

thanks for your info.

amazing9870

CyrusMom 寫道:
FYI, there is another choice called "Checker", here is their website:
http://www.checkersport.com.hk/

[quote]
amazing9870 寫道:
[quote]

Thanks.

amazing9870[/quote][/quote]

where to buy shoes is cheaper ?
~~~

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

JohnXXXg 是一個非常商業的教室,如可選擇,建議大家跟其他Centre學,其他Centre一樣有好教練

原因:
1. 其Roller課堂較其他機構貴20-30%

2. 其經營手法很商業,商業得你只可講一字句"有無攪錯"
a) 參加了他們新年(年初四)舉辦的曲棍球體驗班,年初四工人帶阿仔到達TKO Centre後發現他們"重門深鎖",打電話去旺角查詢先同你講話因未通過消防條例,故暫未能於TKO舉行Roller活動,又唔早啲通知,要人新年去你間Center"運吉"!另因取消了活動要退款,他們終於在上星期六退回款項予本人,但真的嚇你一跳,居然退回一張佢地Center嘅Coupon,仲只可於6月底前用來報讀他們的Roller課程,我們交Roller學費已交到6月.張Coupon對我來說如同廢紙,收我錢時我是真金白銀給他們的,有什麼理由自己取消活動而退回Coupon給我,經理論後他們才回覆會退回款項給我!

b) 話說3月時他們為TKO Centre 開幕作準備工作時說會邀請Roller學生表演,但要表演就要付$680(包三堂表演訓練班加表演衣服),預算表演日期為3月18日,到了3月16日他們又打電話來說表演活動將延至4月22日,延期不是問題,但他們昨天又打電話來說有"很多"學生想參與表演活動,故會於4月13及4月20日加多2天表演訓練班,收費($350),我說我們不參加這2天額外給予新加入表演學員之訓練班了(因我們已安排了復活節的活動,沒可能你一個電話打來,我便要打亂我的計劃,唔通為了你的表演訓練班,我取消同個仔去旅行咩!)當他們聽見我說不參加,便問我怕不怕兒子跟不上表演的進度!真奇怪,究竟這2天的訓練班是給新加入的學員還是怕舊學員忘記表演動作而要他們再付款練習?再者,我唔知佢地會不會再延期,究竟為他們表演我們還需要付多少錢!

3. 雖然那裡的教練很好,但我相信其他Centre也可有好教練!
‹ 上一主題|下一主題