用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

yy13:

我見你於瑪利諾神父既家長分享區發問過,請問你對此校有什麼 comment? 好嗎?
thx

snowB

[quote]
yy13 寫道:
yyjc

我覺得普通 (我自己都係讀net 40既中小學)
但我唔想誇網
因唔想阿仔長途跋涉返學

小學你有乜心水

[quote]
YYJC 寫道:
yy13, jennie

深水
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

參考:
操作式學前數學
http://www.ilongman.com/eng/search/product_detail2.asp?Temp_code=200165181614&Item=299&Field_1=ALL&Field_2=ALL&Keyword=操作式&intPage=1#TOP

snowB

ConnieBaby219 寫道:
[quote]
snowB 寫道:
早晨!
低信家長,我發現原來要默書了,手冊上有紅筆 mark 了 9/5  Aa-Ff,是否即明天要背默英文?
上次見老師都沒有提起!

不過老師說明年半日班都會用操作式數學教數學了,建議小女於暑期要惡補下數理邏輯...
請問那裡有這類課程上?學珠算?
請指教。     

snowB

什麼是操作式數學 [/quote]
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

mamamui ,

你好利害!竟自己先教了!
知道了!我試試!

snowB

mamamui 寫道:
snowB,

你不如問下老師明年半日班會否一教就教操作式數學的第5, 6冊? 若是, 你可自己去書局買第 1-4冊, 平時/暑假時自己教她, 打好基礎.  小女 K1 時我自己教左佢 第 1,2 冊, 老師的 feedback 是今年她在學校學時數理邏輯表現較強, 相信是之前工夫有效果.

得意媽,

即咁,知唔知道同自己個女識唔識係無關嘛!
老師話佢唔得我都好愁下!

snowB

得意媽 寫道:
snowb > 操作式學前數學===> 你問我地, 玩野!

‹ 上一主題|下一主題