用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

有好消息, 阿女今日放學話樓下廁所加了防膠墊, 冇咁容易跌倒,希望唔好再有任何意外(包括校車)   

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

ANGELCHANMA,

呢個星期阿女已經冇帶舊書, 因佢話老師已經教完, 下個星期應派新書, 係喎!! 下個星期又唔使默書呀!!     

ANGELCHANMA & 高班家長,

昨日我睇完阿女功課, 中文要寫4句句子, 咁多呀!!總之好似深過上學期好多呀!!

係呀!!洪老師係台灣撞了車, 流好多血, 但點解返港才到法國醫院診治?? (阿女講)       

Adrian,

請問北海道夏天有咩好玩, 有咩咁正??
若跟團邊間好呢??   

大家早晨呀!!

妳真係好, 抽中咗!! 我3年都抽唔中, 極度失望     

阿女話帶紙袋或膠袋的公司袋都得(買衫或鞋的袋), 但惠康或百佳袋便不可以了.  

K3 家長& 一家三口,

7月12日唔係畢業禮聚餐, 7月7日才是畢業典禮呢??       

一家三口,

哈哈, 錯呀!!  係你個女K1同學呀!!         

請問明天放學後有沒有課外活動呢??

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

一家三口和高班家長,

點解可以遲十五分鐘上車, 阿女昨日去完Disneyland, 今日死都唔起身, 所以遲了上校車(只係架車早),架車好少人, 唔知係唔係有其他學生請假未返學呢??

係呀?? 有沒有同阿女溫書, 都唔知有什麼要溫習, 中文和英文是否要寫(默生字)??      

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

hong2002,

請問還有沒有得做義工呢?  (我1:00pm前ok!)
我煮唔係好好, 簡單如煎雞翼都可以!!   

想問吓之前好似有靚媽話有隻藍莓素對小朋友眼仔係好的, (made in Japan), 在香港或日本買都可以, 因過兩星期會去日本, 除藥還有甚麼其它提意好買的?? thanks a lot

‹ 上一主題|下一主題