用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

我上次k1觀課都睇到好多野, 大概係:
上英文堂, 再上主題課, 之後收地墊, 排洗, 食茶點, 分組, 一組課室做手工, 一組去閱讀國樂睇書, 非常充實, 見到小朋友個個都好乖, 好有紀律, 阿女見到我好開心大叫:[係我媽咪呀!] 三個家長就座最後, 有d小朋友上上o下堂會撩你講野, 好攪笑的
朱MayMay 寫道:
[正確時間唔多記得,係禮堂講觀課程序約15-30 分鐘,
上課室約45分鍾 - 1 小時,- 因我當時見 上緊主題課、分組活動, 好快就去返地下課室同白主任傾計及發問約1 小時.

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

咦.....咁我地班咪無料收

好呀, 要下個或再下個星期日先得
balltsang 寫道:
Kirima
kiri入沙田可以順便約下波仔喎

小學我唔會報直資了, 因為想抽獎
會報一至兩間私小, 會報崇小/sfa/???
1st round同jennie一樣, 明知心儀間小學唔會收, 但唔知填唔填好?

我知呀, thanks, 學校個圖書館真係幾好
佢睇哂一個stage喇, 即係一版一句果款呀, 而家試下叫佢跟我讀, 佢其實未認得d字, 只係諗口王, 以為自己識讀書就好開心(懶叻咁), 咁樣可以比多d信心佢睇書
一家三口 寫道:
kirima >> 學校原來有好多 oxford reading tree 書借呀.

番去睇睇啦!  

請問你地有無校曆表o向手呀?
想知7月懇親會係邊日? 之後仲要唔要返學呀?

Connie,

我又唔覺妳黑蚊蚊喎
家教會最多借幾多本書呀? 我無參加閱讀國樂的

一家三口 寫道:
[quote]
Kirima 寫道:
請問你地有無校曆表o向手呀?
想知7月懇親會係邊日? 之後仲要唔要返學呀?

響7月10日....星期二呀! [/quote]
之後仲要唔要返學呀? 我想安排去玩呀

snoopy,

Pls check PM

jojoplanet 寫道:
我想做崇真家長, 因為阿b2009年入學   , 想請教:-

1. 是否收細仔(即11月出世)>>>收, 12月都收
2. 半日收費如何?>>>$1,808
3. 會否有宗教信仰容易入d?>>>無所謂的
4. 是否直升原校小學?>>>係, 不過都要考一考的

Thank you so much...

snoopy,

要學幾耐先可以參加鋼琴比賽呀?
你囡囡真係好叻叻, 範範掂

me 2
得意媽 寫道:
may > 1/4 我等埋隻佬check check 假期至覆到你幾多人

snoopy,

send 左pm比你

maymay,
辛苦哂你喇

snoopy,
你地2/4有表演?

一家三口,

聽晚可以同你相認喇

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

$70位唔包食好似唔抵, 上次maymay攪已經去過, 今次唔去了
carcar 寫道:
你地去唔去5月24的親子旅行呀??

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

wawamami,
恭C, 恭C
朱MayMay 寫道:
wawa mami > Congratulation !     
新抱仔好叻呀  

各位,

請問你地有無M size夏天衫平讓比我呀?

一家三口 寫道:
jennie >> 妳就想啦! o禁早唔駛返學.   7月9日(一)假期. 10-11/7 係學校宗教活動日.  呢兩日有咩攪架? 係咪可以唔返呢?7月12日畢業聚餐. 記唔記得舊年畢業聚餐k2有無份呀? 如果無份, 咁我想7/7開始放暑假 7月13日(五)家長日.
‹ 上一主題|下一主題