用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際比賽的媽媽請入來傾
樓主: shirleylam111
go

校際比賽的媽媽請入來傾 [複製鏈接]

Re: 校際比賽的媽媽請入來傾

想請問, 比賽場地可以更改嗎? 因我住元朗, but 唔知why 被派左去葵盛圍地賽, 果邊我又唔識路, 又要好早報到, 比輁完又要返學, 我都唔明 why 唔係去最近一個 centre 比賽, 上年出去荃灣都可接受, 今年仲越派越遠, why 唔派返去屯門呢, 真係好唔明, 唔知可否申請更改地點呢?   

ming 2
唔該晒..
我仲想問下...囝囝彈Bourree,絕左版,係咪普通copy版都可以拎去架?佢識背左譜,但有bk媽咪講過,好多小朋友就算識背譜,去到比賽可能會緊張到唔記得晒..所以有譜會好d.
我仲想問下,佢地一group人有無分左年紀架?會唔會同年紀既編埋一group?
ming2 寫道:
[quote]
ArgusMum 寫道:
ming 2
唔該晒..咁我會準時到場報到先.....不過驚亞仔無耐性待咁耐..到佢自己彈時.發脾四就弊....
我想問下係咪即時知分數架   
一場61人,係咪即係係61人裹面比分

ArgusMum

其實囝囝排32,基本上應該都係半小時多d都會輪到佢架啦...

每個人彈完個評判會即時俾分(寫係分紙度),d分紙要到完場時就會馬上派分紙,如果你等唔到完場就走,咁就要之後,到有証書lor時,一次過lor架啦...到時應該係七八月左右啦..[/quote]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

ming2

我pm左俾你, 費事阻住呢個topic.

我諗你兩個小朋友一路係度諗, 點解媽咪會係個台上面既, 點解佢塊面咁多顏色既(化妝品)??????? 所以咪坐得好定攞. 哈哈

ming2, 唔該晒你呀, 協會個電話成日唔通架, 我都打左好耐, 或者我今晚叫琴老師問問啦, thanks!

ming 2
完全明白.唔該晒.
咁我都係帶定自己個copy本去..不過唔知係咪校際個邊俾0既係同一version???
不分年齡,咁唔知亞仔會唔會較輸蝕呢....佢都未夠5歲...     
ming2 寫道:
[quote]
ming 2
唔該晒..
我仲想問下...囝囝彈Bourree,絕左版,係咪普通copy版都可以拎去架?佢識背左譜,但有bk媽咪講過,好多小朋友就算識背譜,去到比賽可能會緊張到唔記得晒..所以有譜會好d.
我仲想問下,佢地一group人有無分左年紀架?會唔會同年紀既編埋一group?

ArgusMum

我之前有問過校際個邊,佢地話,如果你背譜唔帶譜都可以0既,不過如果有譜就最好帶埋,萬一個評判想問你取個譜黎睇,你又俾唔出,就好似唔係咁好lor...另外,有關絕版0既問題,如果真係絕左版,咁你帶份copy(最好係同校際個邊俾0既係同一version啦)去會場係冇問題0既..

比賽係冇分年齡架...即係你個場0既參加者,會有唔同年齡0既學生一齊比賽同一首歌...明唔明?!
[/quote]

HEIDI
你都講得o岩...我其實最想佢出下呢d大場面...到出年考小學時唔使怯場
Heidi媽 寫道:
又可以咁講, 佢地太細未知驚, 亦未知咩叫比賽, 你可同佢在家裏 rehearsal 吓會好些.  以前我女第一次彈校際歌也未夠5歲, 佢上到台都唔知發生咩事, 結果我要求的野佢完全做到, 雖然沒有獎項, 但都要 86 分, 還記得我地當時都非常開心.

[quote]
不分年齡,咁唔知亞仔會唔會較輸蝕呢....佢都未夠5歲...      [quote]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

ming 2
好呀..你可唔可以 e mail你個版本比我呀
我pm個mail 比你呀
ming2 寫道:
[quote]
ming 2
完全明白.唔該晒.
咁我都係帶定自己個copy本去..不過唔知係咪校際個邊俾0既係同一version???
不分年齡,咁唔知亞仔會唔會較輸蝕呢....佢都未夠5歲...     

ArgusMum

你個copy係邊度搵架...?!or I can give you the copy of 校際 version if you need it...

Argus咁叻,一定唔會怯場啦..年紀咁細,我覺得重著數呀... [/quote]

簽名被屏蔽

MING 2
收到啦..唔該晒
ARGUSMUM
ming2 寫道:
ArgusMum

check email la...已經send左俾你啦...

簽名被屏蔽

請問如果沒有報名比賽, 可不可以到場參觀, 因我想帶囡囡去看看.

如果可以的話, 在那裡可以購票?

謝謝.

[size=small]不用購票的,如果有位便可進入!
Shirley

其實今年 TomLee 呢組嘅冠軍已經差不多定咗啦!因為其中一位參賽者係 Shum Ching Tao Aristo 呀!

bebebe12345 寫道:

以上只是參賽的基本要求,其實對這個比賽略有認識都會明白,每年都是APA Jounior學生之爭(尤其是幾位老師),所以初賽水準非常參差。以前當各級分組還有總決賽,多數比完6級比JE,再比7,8級,然後比Tom Lee,最後以Gold Melal為終結。到Senior,就會參加亞洲鋼琴公開賽之公開組或其它比賽。現時人多參加,總決賽已取消,似乎有所改變(未敢肯定),彈完JE直上Tom Lee或先彈一年Age 18 and under之Concerto。今年最刺激競爭最大的相信是Tom Lee,高手儘出。

.
‹ 上一主題|下一主題