用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問12網小學男仔派到邊間學校你地一定唔會選擇架呢? ...
go

想問12網小學男仔派到邊間學校你地一定唔會選擇架呢? [複製鏈接]

想問12網小學男仔派到邊間學校你地一定唔會選擇架呢?

Re: 想問12網小學男仔派到邊間學校你地一定唔會選擇架呢?

我仔仔上年就係派到呢度7間其中一間, 結果冇去讀.
頭3間我會咁排:
(1) 寶血小學
(2) 東華三院李賜豪小學
(3) 佛教黃焯菴小學

醒目開學勳章 王國長老

Re: 想問12網小學男仔派到邊間學校你地一定唔會選擇架呢?

其中幾間我都唔會唸.....名就費事講喇........
李賜豪其實ok嗎? 我老公突然發現 佢係畢業生.......(我地係有次拎d陳年証書出黎笑, 至發現到........)

cczzko :
hihi,妳選呢3間why妳覺得最差呢?我選了妳排第一個間做第3志願tim.
bobo

又,如果我真係派左一間勁唔鍾意的學校,可唔可以去我冇選做首3志願的學校,甚至其它網的學校叩門既呢?(因好多學校都收唔夠生)

kerobobo,

第二輪你揀咗學校未呀?
次序是否如下:

1. St.Joseph
2. 軒官上
3. 華仁上
4. 軒官下
5. 華仁下
6. 聖雅各

祝第二輪一擊即中,入到最心儀嘅學校。

jmak006

kerobobo 寫道:
cczzko :
hihi,妳選呢3間why妳覺得最差呢?我選了妳排第一個間做第3志願tim.
bobo

kerobobo,

可能我講得唔清楚! 呢3間係我係7間裏面我認為好

kerobobo 寫道:
又,如果我真係派左一間勁唔鍾意的學校,可唔可以去我冇選做首3志願的學校,甚至其它網的學校叩門既呢?(因好多學校都收唔夠生)

梗係可以啦! 上年仔仔叩門聖雅各(第5志願)及14區香港嘉諾撒, 好好彩, 兩間都收

cczzko:
多謝回覆!等我準備定多幾封叩門信周圍去叩下先,另外,我個仔個班主任講,想叩門係咪要去law左份表(唔記得叫咩表)先,好似先到先得,所以叫我地一早係心儀學校門口等law,但妳之前好似話就咁交封信同profile,係嗎?

jmak006:
long time no see 呀,我的排位係咁
1) 聖若瑟
2) 軒小下午(同妳一樣,因驚軒小上午難入,)
3) 寶血
4) 聖雅各

軒小上午同下午應該差不多,是嗎?

Hi Kerobobo,

I hear that the academic result in 軒小下午 is better than 軒小上午, and the workload in 軒小下午 is much more than 上午, is that right?

Any comment in 聖雅各? I put in my 3rd choice.

mybearbear:
HELLO,我之前聽番來係上午派位比下午好DD,不過其實應該都差不多,其它唔係好清楚, 聖雅各聽講都幾好,不過功課測驗好似多D,著重操練,我選寶血做3RD CHOICE因個仔讀緊佢地間幼稚園,小學又會讀得輕鬆D.
GOOD LUCK TO YOU & ME.
BOBO
‹ 上一主題|下一主題