用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五)

k e c,
最近小女子情緒好低落     , 又唔知點解, 請問有無藥...       

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五)

...........點解d mami愈黎愈早瞓架???係咪天口開始凍呀????

ttmm: congratulation---囡囡好叻..愈冇期望..比預期得到ge多真係好開心的.............   

美菜子: 快d睇好呀仔啦...遲d玩都玩得開心d吖麻..駛唔駛介紹鎮店之寶果位"燴所"e生過你呀????

入室大弟子:快d上黎報吓呀錫仔平安啦...唔係掛c我地班auntie呀~~~~~ :-|

另...果位 NichoB---------------相信各位有睇鄰近topic的話大概都知佢咩料架喇..............  :tongue:

nice1314 寫道:
Good Night all mami      

ttmm,

原來是 tt 生日, 甘就除左 xmas present 就要多備份生日禮物了   
tungtung-mama 寫道:
嘩 , 無上來兩曰,個竇都都搬   埋,証明我哋Big Big Mami Club D 媽咪好勤力。

我都報名先,其實當天是阿囝的生日,有嗊多同学仔同佢一起渡過,佢一定開心死。  

哇...好彩見到mp同呀rn响度....我差d仲想攞個二胡出黎奏返首怨曲添 ........................家吓即刻掉左佢啦........     

ttmm.

囡囡好叻呀...可能你無比壓力佢, 發揮就更好吧...你都有功勞架   
tungtung-mama 寫道:
mp,

其實仲有件開心事,阿囡等一次考綱琴,本來我都冇乜期望,點知給她取了個distinction,而且其中一part 仲取了個滿分,安樂哂。

hs,

我好少甘晚架, 不過上次間屋..我交哂租..但係就只住左幾日.. 甘...今次咪多d 留在屋企...如果唔係...又要搬..   
Huisys 寫道:
哇...好彩見到mp同呀rn响度....我差d仲想攞個二胡出黎奏返首怨曲添 ........................家吓即刻掉左佢啦........     

mp,

咩事呀....等我充住ec幫幫你先啦.............
你會唔會得左個"呀仔突然變乖+測驗後失落後群症"呀...
患者會因之前鬧開呀仔..但因呀仔呢排變乖左唔駛鬧而變得無所事事....再加上之前測驗太緊張又擔心又忙好鬼唔得閒...依排又唔駛測驗又唔駛溫書...淨係做功課同默書而感覺自己太得閒而亂諗野....................請問.....有冇一樣半樣啱呀???.,............嗱..我充架咋.....斷錯症唔好拆我招牌呀....(不過..你想拆我都冇得比你拆喎~~~ )

cheungmp 寫道:
k e c,
最近小女子情緒好低落     , 又唔知點解, 請問有無藥...       

rn,

um..........咁就乖喇......差少少就想收你雙計添  

rubyngan 寫道:
hs,

我好少甘晚架, 不過上次間屋..我交哂租..但係就只住左幾日.. 甘...今次咪多d 留在屋企...如果唔係...又要搬..    [quote]
Huisys 寫道:
[/quote]

hi hs,
唔好理佢啦....我都唸住唔回應...不過名美菜子實在抵鍚 >3<

[quote]
Huisys 寫道:
另...果位 NichoB---------------相信各位有睇鄰近topic的話大概都知佢咩料架喇..............  :tongue:

HS,

我都唔想架, 我部腦出問題...唔行
現在轉同老爺..部腦..

最多..多d 出席啦..

.. mc... yeah...!![quote]
Huisys 寫道:
rn,

um..........咁就乖喇......差少少就想收你雙計添  

hs,
啱啱相反, 呀仔突然變曳, 之前唔洗鬧呀仔..而家就成日
阿仔尋日先嘔完, 點知呢2日就日日買糖,   都唔聽, 都唔知阿媽我擔心     

[quote]
Huisys 寫道:
mp,

咩事呀....等我充住ec幫幫你先啦.............
患者會因之前鬧開呀仔..但因呀仔呢排變乖左唔駛鬧而變得無所事事....再加上之前測驗太緊張又擔心又忙好鬼唔得閒...依排又唔駛測驗又唔駛溫書...淨係做功課同默書而感覺自己太得閒而亂諗野....................請問.....有冇一樣半樣啱呀???.,............嗱..我充架咋.....斷錯症唔好拆我招牌呀....(不過..你想拆我都冇得比你拆喎~~~ )

乖...乖....請你食雪糕呀..................~~

e....rn你fri係咪返學做早操呀???

HS,

我都唔想架, 我部腦出問題...唔行
現在轉同老爺..部腦..

最多..多d 出席啦..

.. mc... yeah...!![quote]
Huisys 寫道:
rn,

mp,

心情唔好..我地多d 同你傾下計啦.. 唱歌都得架....  

hs,

係呀..不過osmm 唔得車我,, 我仲諗緊點去好.. drive 又怕無位park[quote]
Huisys 寫道:

e....rn你fri係咪返學做早操呀???

[quote]

hs,
係woo...你 Fri 返唔返去做早操

rn,
好呀...好呀.. 我要點唱...點比所有KTS嘅媽咪聽

mp,

心情唔好..我地多d 同你傾下計啦.. 唱歌都得架....  

mp,

亞仔係咪有零用錢? 佢自己唔節制..你就 cut 左佢..
自已帶 小食

現在亞女都唔要求要零用錢..係我負責搞d小食比佢, ..
佢這個月都係好曳,..次次都張d 生果打回頭...我都開始 cut 零食..[quote]
hs,
阿仔尋日先嘔完, 點知呢2日就日日買糖,   都唔聽, 都唔知阿媽我擔心     

[quote]

mp,

點解呀??E仔近排同開邊幾個小朋友玩開呀??
咁佢响學校曳左咩呀??返黎有冇同你解釋點解會咁做呀??
至於食野果度......佢之前點解會嘔架??係食得太多立雜野定係唔舒服呀???.....糖呢家野對細路真係好大引誘架....若果佢地有錢的話其實都好難控制佢買咩....我都係近排先開始比少少零用錢佢買野的...但我同佢講prefer佢買燒買食...好似健康d吖麻.............不過間唔中比一次半次佢買吓糖都ok啦~~~
hs,

[quote]
Huisys 寫道:
mp,

rn & mp,

我考慮左幾日....最終決定去呀.....

係喎...rn.....咁...可唔可以麻煩你....果套死亡筆記漫畫...hehe....唔該你吖~~~     

hs,  ok..甘我drive啦..最多早d出門口   
Huisys 寫道:
rn & mp,

我考慮左幾日....最終決定去呀.....

係喎...rn.....咁...可唔可以麻煩你....果套死亡筆記漫畫...hehe....唔該你吖~~~     
‹ 上一主題|下一主題